Vidám húsvéti Nyuszi torta

Fantasztikusan finom őszibarackos mascarpone torta. Mi a húsvétra készülve nyuszi formára díszíttettük a tortánkat, színes tojás formájú cukorkákkal. Természetes viszont hogy a torta saját fantázia szerint is díszíthető. Mindenképpen nagyon fog ízleni.
recept,recept fotó,mascarpone,őszibarack kompót,Torták,Húsvéti receptek
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
cukorkák - húsveti tojások | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 60 540 | milliliter kcal | |
porcukor | 280 1087 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 160 570 | gramm kcal | |
só | 2 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 20 15 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 8 135 | darab kcal | |
tojássárgája | 8 456 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
víz | 60 0 | milliliter kcal | |
őszibarack kompót | 900 567 | gramm kcal |
Recept




5.
Belekeverjük az elkészített lisztet...


7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük ki és egyenletesen szétkenjük. 8 percig sütjük 180°C fokon.

9.
tojásfehérje 4 darab • só 1 csipet • rétesliszt 80 gramm • sütőpor 10 gramm • tojássárgája 4 darab • porcukor 60 gramm • kakaó 1 evőkanál • napraforgó olaj 30 milliliter • víz 30 milliliter
A megadott alapanyagokból ugyan olyan tésztát készítünk mint amilyen már sül. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük és 12 percig sütjük szintén 180°C fokon. Hogy a piskóta megsült e azt egy hurkapálcika segítségével ellenőrizhetjük. Ha a pálcika száraz nincs rajta tészta akkor megsült a piskótánk.



13.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter
A tejszínből kemény habot készítünk el és a krémhez keverjük.


15.
...a másik felét apróra vágjuk.

16.
A kerek piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt és félbe vágjuk.

17.
Az alsó kerek piskóta lapra rá visszük a krém egy negyedét és ráhelyezzük a szeletelt őszibarackokat.

18.
A másik piskóta lapról is eltávolítjuk a papírt és egy porcukorral meghintett lapra helyezzük el. A piskótára rákenjük a krém két harmadát és megszórjuk az apróra vágott őszibarackokkal. Óvatosan belenyomkodjuk.

19.
Majd egyforma csíkokra szeleteljük fel a piskótát.

20.
A szeleteket egymás után a kép szerint feltekerjük és egymásba rakjuk.

21.
Az így elkészített nagy tekercset rá helyezzük az elkészített kerek piskótalapra amelyen már ott van a krém és az őszibarackok ( a legegyszerűbben egy vékony műanyag lap segítségével rakjuk át).

22.
Az egész tortát megkenjük a maradék krémmel, kb 3 kanálnyit hagyjunk a torta tetejére.

23.
csokoládé • cukorkák - húsveti tojások
A tortára rá helyezzük a kerek piskótalap másik felét és megkenjük a maradék krémmel. Ezután a torta fenti két oldalsó részét bevágjuk és így elkészítjük a nyuszika füleit.Ezután csokoládéval kidíszítjük a tortát a nyuszika orrát, szemét, bajuszát, száját és a fogait. Tálalás előtt körbe rakjuk színes cukorkákkal.

24.
A tortát hűvös helyre tesszük, legjobb ha egy éjszakára és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!