szakacsreceptek.hu

Vidám húsvéti Nyuszi torta

    

Fantasztikusan finom őszibarackos mascarpone torta. Mi a húsvétra készülve nyuszi formára díszíttettük a tortánkat, színes tojás formájú cukorkákkal. Természetes viszont hogy a torta saját fantázia szerint is díszíthető. Mindenképpen nagyon fog ízleni.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
csokoládé-
cukorkák - húsveti tojások-
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó2evőkanál
mascarpone500gramm
napraforgó olaj60milliliter
porcukor280gramm
porcukor-
rétesliszt160gramm
2csipet
sütőpor20gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj200gramm
víz60milliliter
őszibarack kompót900gramm

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

rétesliszt 80 gramm  sütőpor 10 gramm

Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral.

3. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

4. 

napraforgó olaj 30 milliliter  víz 30 milliliter

Hozzáadjuk az olajat és a vizet tovább verjük.

5. 

Belekeverjük az elkészített lisztet...

6. 

kakaó 1 evőkanál

...és a kakaót.

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük ki és egyenletesen szétkenjük. 8 percig sütjük 180°C fokon.

9. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet  rétesliszt 80 gramm  sütőpor 10 gramm  tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm  kakaó 1 evőkanál  napraforgó olaj 30 milliliter  víz 30 milliliter

A megadott alapanyagokból ugyan olyan tésztát készítünk mint amilyen már sül. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük és 12 percig sütjük szintén 180°C fokon. Hogy a piskóta megsült e azt egy hurkapálcika segítségével ellenőrizhetjük. Ha a pálcika száraz nincs rajta tészta akkor megsült a piskótánk.

10. 

vaj 200 gramm  porcukor 160 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

11. 

túró, sima,lágy 250 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

12. 

mascarpone 500 gramm

...és a mascarpone sajtot.

13. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk el és a krémhez keverjük.

14. 

őszibarack kompót 900 gramm

Az őszibarackok felét vékony szeletekre vágjuk...

15. 

...a másik felét apróra vágjuk.

16. 

A kerek piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt és félbe vágjuk.

17. 

Az alsó kerek piskóta lapra rá visszük a krém egy negyedét és ráhelyezzük a szeletelt őszibarackokat.

18. 

porcukor

A másik piskóta lapról is eltávolítjuk a papírt és egy porcukorral meghintett lapra helyezzük el. A piskótára rákenjük a krém két harmadát és megszórjuk az apróra vágott őszibarackokkal. Óvatosan belenyomkodjuk.

19. 

Majd egyforma csíkokra szeleteljük fel a piskótát.

20. 

A szeleteket egymás után a kép szerint feltekerjük és egymásba rakjuk.

21. 

Az így elkészített nagy tekercset rá helyezzük az elkészített kerek piskótalapra amelyen már ott van a krém és az őszibarackok ( a legegyszerűbben egy vékony műanyag lap segítségével rakjuk át).

22. 

Az egész tortát megkenjük a maradék krémmel, kb 3 kanálnyit hagyjunk a torta tetejére.

23. 

csokoládé  cukorkák - húsveti tojások

A tortára rá helyezzük a kerek piskótalap másik felét és megkenjük a maradék krémmel. Ezután a torta fenti két oldalsó részét bevágjuk és így elkészítjük a nyuszika füleit.Ezután csokoládéval kidíszítjük a tortát a nyuszika orrát, szemét, bajuszát, száját és a fogait. Tálalás előtt körbe rakjuk színes cukorkákkal.

24. 

A tortát hűvös helyre tesszük, legjobb ha egy éjszakára és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés