RECEPTEK

Csokoládés-szilvás suflé

Csokoládés-szilvás suflé

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Könnyű és lágy sütemény, ideális egy romantikus vacsora befejezéseként.

recept,recept fotó,aszalt szilva,csokoládé 85%,Kalácsok,Francia receptek,Gluténmentes

Kalácsok

Francia receptek

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

67 g

Adag energiatartalma

202 kcal

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva

250

678

gramm

kcal

brandy

½

116

deciliter

kcal

csokoládé 85%

100

600

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

100

311

milliliter

kcal

porcukor

50

194

gramm

kcal

tojásfehérje

2

34

darab

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

1

0

deciliter

kcal

 

Recept

1. Szilvás alap

aszalt szilva 250 gramm  brandy ½ deciliter  víz 1 deciliter

A szilvákat puhára főzzük egy pici vízzel felöntve. A vizet fokozatosan adagoljuk, úgy, hogy a massza ne legyen túl ritka. Amíg a szilva lehűl hozzáadunk brandyt.

A szilvákat puhára főzzük egy pici vízzel...

2. Csokis alap

csokoládé 85% 100 gramm  vaj 50 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter  porcukor 50 gramm  tojássárgája 2 darab

A csokoládét gőzfürdőben vajjal és tejszínnel felengedjük. Amíg kihűl a csokoládé, tojássárgáját keverünk hozzá.

A csokoládét gőzfürdőben vajjal és...

3. Tészta elkészítése

tojásfehérje 2 darab

A lehűlt szilva és csokoládé alapot összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert habot.

A lehűlt szilva és csokoládé alapot...

4. Sütés

A tésztát zsiradékkal kikent formába öntjük, és kb 20 percig 190°C sütjük

A tésztát zsiradékkal kikent formába öntjük,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés