szakacsreceptek.hu

Csokoládés-szilvás suflé

Könnyű és lágy sütemény, ideális egy romantikus vacsora befejezéseként.

 

Adag: 12

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Aszalt szilva250gramm
Brandy½deciliter
Csokoládé 85%100gramm
Habtejszín (30-33%)100milliliter
Porcukor50gramm
Tojásfehérje2darab
Tojássárgája2darab
Vaj50gramm
Víz1deciliter

1. Szilvás alap

aszalt szilva 250 g  brandy ½ dl  víz 1 dl

A szilvákat puhára főzzük egy pici vízzel felöntve. A vizet fokozatosan adagoljuk, úgy, hogy a massza ne legyen túl ritka. Amíg a szilva lehűl hozzáadunk brandyt.

Szilvás alap

2. Csokis alap

csokoládé 85% 100 g  vaj 50 g  habtejszín (30-33%) 100 ml  porcukor 50 g  tojássárgája 2 db

A csokoládét gőzfürdőben vajjal és tejszínnel felengedjük. Amíg kihűl a csokoládé, tojássárgáját keverünk hozzá.

Csokis alap

3. Tészta elkészítése

tojásfehérje 2 db

A lehűlt szilva és csokoládé alapot összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert habot.

Tészta elkészítése

4. Sütés

A tésztát zsiradékkal kikent formába öntjük, és kb 20 percig 190°C sütjük

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés