Csokoládés-szilvás suflé

Könnyű és lágy sütemény, ideális egy romantikus vacsora befejezéseként.
recept,recept fotó,aszalt szilva,csokoládé 85%,Kalácsok,Francia receptek,Gluténmentes
Kalácsok
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 250 678 | gramm kcal | |
brandy | ½ 116 | deciliter kcal | |
csokoládé 85% | 100 600 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | deciliter kcal |
Recept
1. Szilvás alap
aszalt szilva 250 gramm • brandy ½ deciliter • víz 1 deciliter
A szilvákat puhára főzzük egy pici vízzel felöntve. A vizet fokozatosan adagoljuk, úgy, hogy a massza ne legyen túl ritka. Amíg a szilva lehűl hozzáadunk brandyt.

2. Csokis alap
csokoládé 85% 100 gramm • vaj 50 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter • porcukor 50 gramm • tojássárgája 2 darab
A csokoládét gőzfürdőben vajjal és tejszínnel felengedjük. Amíg kihűl a csokoládé, tojássárgáját keverünk hozzá.

3. Tészta elkészítése
tojásfehérje 2 darab
A lehűlt szilva és csokoládé alapot összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert habot.

4. Sütés
A tésztát zsiradékkal kikent formába öntjük, és kb 20 percig 190°C sütjük

Jó étvágyat!