Csokoládés-szilvás suflé
Könnyű és lágy sütemény, ideális egy romantikus vacsora befejezéseként.
recept,recept fotó,aszalt szilva,csokoládé 85%,Kalácsok,Francia receptek,Gluténmentes
Kalácsok
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 250 | gramm | |
brandy | ½ | deciliter | |
csokoládé 85% | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
porcukor | 50 | gramm | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
1. Szilvás alap
aszalt szilva 250 gramm • brandy ½ deciliter • víz 1 deciliter
A szilvákat puhára főzzük egy pici vízzel felöntve. A vizet fokozatosan adagoljuk, úgy, hogy a massza ne legyen túl ritka. Amíg a szilva lehűl hozzáadunk brandyt.
2. Csokis alap
csokoládé 85% 100 gramm • vaj 50 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter • porcukor 50 gramm • tojássárgája 2 darab
A csokoládét gőzfürdőben vajjal és tejszínnel felengedjük. Amíg kihűl a csokoládé, tojássárgáját keverünk hozzá.
3. Tészta elkészítése
tojásfehérje 2 darab
A lehűlt szilva és csokoládé alapot összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert habot.
4. Sütés
A tésztát zsiradékkal kikent formába öntjük, és kb 20 percig 190°C sütjük
Jó étvágyat!