RECEPTEK

Csokoládés-szilvás suflé

Csokoládés-szilvás suflé

Könnyű és lágy sütemény, ideális egy romantikus vacsora befejezéseként.

recept,recept fotó,aszalt szilva,csokoládé 85%,Kalácsok,Francia receptek,Gluténmentes

Kalácsok

Francia receptek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva250gramm
brandy½deciliter
csokoládé 85%100gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
porcukor50gramm
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj50gramm
víz1deciliter

 

Recept

1. Szilvás alap

aszalt szilva 250 gramm  brandy ½ deciliter  víz 1 deciliter

A szilvákat puhára főzzük egy pici vízzel felöntve. A vizet fokozatosan adagoljuk, úgy, hogy a massza ne legyen túl ritka. Amíg a szilva lehűl hozzáadunk brandyt.

2. Csokis alap

csokoládé 85% 100 gramm  vaj 50 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter  porcukor 50 gramm  tojássárgája 2 darab

A csokoládét gőzfürdőben vajjal és tejszínnel felengedjük. Amíg kihűl a csokoládé, tojássárgáját keverünk hozzá.

3. Tészta elkészítése

tojásfehérje 2 darab

A lehűlt szilva és csokoládé alapot összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert habot.

4. Sütés

A tésztát zsiradékkal kikent formába öntjük, és kb 20 percig 190°C sütjük

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit