Almás-diós torta

Ínycsiklandó torta dióval, almás töltelékkel, tejszínhabbal és mandulaszirmokkal...
recept,recept fotó,mogyoró, darált,darált mandula,alma ,Torták
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 366 | gramm kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
darált mandula | 60 346 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
habfixáló | 2 ?? | csomag kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
mandulaszirom | 3 281 | evőkanál kcal | |
mogyoró, darált | 60 388 | gramm kcal | |
nádcukor | 100 396 | gramm kcal | |
porcukor | 250 970 | gramm kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sárgabarack dzsem | 2 72 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
étkezési zselatin | 10 36 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | ½ 3 | teáskanál kcal | |
őrölt kardamon | ¼ 5 | teáskanál kcal |
Recept


.jpg?mtime=1728737766)

5.
rétesliszt 200 gramm • sütőpor 10 gramm
...a sütőporral kevert lisztet, majd alaposan összekeverjük.

6.
Végül könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot.


8.
30 percig 180°C fokon sütjük.


10.
citromlé 1 evőkanál • nádcukor 100 gramm • fahéj, őrölt ½ teáskanál • őrölt kardamon ¼ teáskanál • őrölt gyömbér ½ teáskanál
Belerakjuk egy lábasba, ráöntünk citromlevet, hozzáadjuk a cukrot, fűszert. Megkeverjük,felforraljuk és röviden főzzük (az almának csak kissé kell megpuhulni, nem szabad kásásra főzni). Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

11.
víz 150 milliliter • étkezési zselatin 10 gramm
Vízben felmelegítjük a zselatint (a csomagoláson lévő használati utasítás szerint). Majd a zselatint belekeverjük a lehűlt almás masszába.

12.
A piskótát félbevágjuk.

13.
Az alsó részen egyenletesen elkenjük az almás masszát.


15.
A felső piskótalapot úgy tesszük rá az alsóra, hogy az almás massza és a dzsem érjen össze.

16.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 2 csomag
Tejszínből és habfixálóból kemény habot készítünk. A habot rákenjük a torta tetejére.


18.
Legalább 4 órán át hűvös helyen pihentetjük. Felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!