Almás-diós torta
Ínycsiklandó torta dióval, almás töltelékkel, tejszínhabbal és mandulaszirmokkal...
recept,recept fotó,mogyoró, darált,darált mandula,alma ,Torták,Szezonális receptek
Torták
kategóriak
Torták › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
darált mandula | 60 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
mandulaszirom | 3 | evőkanál | |
mogyoró, darált | 60 | gramm | |
nádcukor | 100 | gramm | |
porcukor | 250 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sárgabarack dzsem | 2 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 300 | milliliter | |
étkezési zselatin | 10 | gramm | |
őrölt gyömbér | ½ | teáskanál | |
őrölt kardamon | ¼ | teáskanál |
Recept
5.
rétesliszt 200 gramm • sütőpor 10 gramm
...a sütőporral kevert lisztet, majd alaposan összekeverjük.
6.
Végül könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot.
8.
30 percig 180°C fokon sütjük.
10.
citromlé 1 evőkanál • nádcukor 100 gramm • fahéj, őrölt ½ teáskanál • őrölt kardamon ¼ teáskanál • őrölt gyömbér ½ teáskanál
Belerakjuk egy lábasba, ráöntünk citromlevet, hozzáadjuk a cukrot, fűszert. Megkeverjük,felforraljuk és röviden főzzük (az almának csak kissé kell megpuhulni, nem szabad kásásra főzni). Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.
11.
víz 150 milliliter • étkezési zselatin 10 gramm
Vízben felmelegítjük a zselatint (a csomagoláson lévő használati utasítás szerint). Majd a zselatint belekeverjük a lehűlt almás masszába.
12.
A piskótát félbevágjuk.
13.
Az alsó részen egyenletesen elkenjük az almás masszát.
15.
A felső piskótalapot úgy tesszük rá az alsóra, hogy az almás massza és a dzsem érjen össze.
16.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 2 csomag
Tejszínből és habfixálóból kemény habot készítünk. A habot rákenjük a torta tetejére.
18.
Legalább 4 órán át hűvös helyen pihentetjük. Felszeleteljük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!