RECEPTEK

Almás-diós torta

Almás-diós torta

Ínycsiklandó torta dióval, almás töltelékkel, tejszínhabbal és mandulaszirmokkal...

recept,recept fotó,mogyoró, darált,darált mandula,alma ,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 600gramm
citromlé1evőkanál
darált mandula60gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)500milliliter
mandulaszirom3evőkanál
mogyoró, darált60gramm
nádcukor100gramm
porcukor250gramm
rétesliszt200gramm
rétesliszt-
sárgabarack dzsem2evőkanál
1csipet
sütőpor10gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj-
víz300milliliter
étkezési zselatin10gramm
őrölt gyömbér½teáskanál
őrölt kardamon¼teáskanál

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 250 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

víz 150 milliliter

Belekeverjük a vizet.

4. 

mogyoró, darált 60 gramm  darált mandula 60 gramm

Hozzáadjuk a darált diót...

5. 

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 10 gramm

...a sütőporral kevert lisztet, majd alaposan összekeverjük.

6. 

Végül könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot.

7. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy kivajazott, lisztel meghintett formába (24 cm átmérő) öntjük.

8. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

alma  600 gramm

Az almákat meghámozzuk, és vastagan lereszeljük.

10. 

citromlé 1 evőkanál  nádcukor 100 gramm  fahéj, őrölt ½ teáskanál  őrölt kardamon ¼ teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál

Belerakjuk egy lábasba, ráöntünk citromlevet, hozzáadjuk a cukrot, fűszert. Megkeverjük,felforraljuk és röviden főzzük (az almának csak kissé kell megpuhulni, nem szabad kásásra főzni). Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

11. 

víz 150 milliliter  étkezési zselatin 10 gramm

Vízben felmelegítjük a zselatint (a csomagoláson lévő használati utasítás szerint). Majd a zselatint belekeverjük a lehűlt almás masszába.

12. 

A piskótát félbevágjuk.

13. 

Az alsó részen egyenletesen elkenjük az almás masszát.

14. 

sárgabarack dzsem 2 evőkanál

A felső részt megkenjük dzsemmel.

15. 

A felső piskótalapot úgy tesszük rá az alsóra, hogy az almás massza és a dzsem érjen össze.

16. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

Tejszínből és habfixálóból kemény habot készítünk. A habot rákenjük a torta tetejére.

17. 

mandulaszirom 3 evőkanál

A mandulát szárazon megpirítjuk és rászórjuk a tejszínhabra.

18. 

Legalább 4 órán át hűvös helyen pihentetjük. Felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit