RECEPTEK

Almás-diós torta

Almás-diós torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ínycsiklandó torta dióval, almás töltelékkel, tejszínhabbal és mandulaszirmokkal...

recept,recept fotó,mogyoró, darált,darált mandula,alma ,Torták,Szezonális receptek

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 600gramm
citromlé1evőkanál
darált mandula60gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)500milliliter
mandulaszirom3evőkanál
mogyoró, darált60gramm
nádcukor100gramm
porcukor250gramm
rétesliszt200gramm
rétesliszt-
sárgabarack dzsem2evőkanál
1csipet
sütőpor10gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj-
víz300milliliter
étkezési zselatin10gramm
őrölt gyömbér½teáskanál
őrölt kardamon¼teáskanál

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 250 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

3. 

víz 150 milliliter

Belekeverjük a vizet.

Belekeverjük a vizet....

4. 

mogyoró, darált 60 gramm  darált mandula 60 gramm

Hozzáadjuk a darált diót...

Hozzáadjuk a darált diót......

5. 

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 10 gramm

...a sütőporral kevert lisztet, majd alaposan összekeverjük.

...a sütőporral kevert lisztet, majd alaposan...

6. 

Végül könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot.

Végül könnyedén belekeverjük a fehérjéből...

7. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy kivajazott, lisztel meghintett formába (24 cm átmérő) öntjük.

A tésztát egy kivajazott, lisztel meghintett...

8. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

30 percig 180°C fokon sütjük....

9. 

alma  600 gramm

Az almákat meghámozzuk, és vastagan lereszeljük.

Az almákat meghámozzuk, és vastagan...

10. 

citromlé 1 evőkanál  nádcukor 100 gramm  fahéj, őrölt ½ teáskanál  őrölt kardamon ¼ teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál

Belerakjuk egy lábasba, ráöntünk citromlevet, hozzáadjuk a cukrot, fűszert. Megkeverjük,felforraljuk és röviden főzzük (az almának csak kissé kell megpuhulni, nem szabad kásásra főzni). Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

Belerakjuk egy lábasba, ráöntünk citromlevet,...

11. 

víz 150 milliliter  étkezési zselatin 10 gramm

Vízben felmelegítjük a zselatint (a csomagoláson lévő használati utasítás szerint). Majd a zselatint belekeverjük a lehűlt almás masszába.

Vízben felmelegítjük a zselatint (a...

12. 

A piskótát félbevágjuk.

A piskótát félbevágjuk....

13. 

Az alsó részen egyenletesen elkenjük az almás masszát.

Az alsó részen egyenletesen elkenjük az almás...

14. 

sárgabarack dzsem 2 evőkanál

A felső részt megkenjük dzsemmel.

A felső részt megkenjük dzsemmel....

15. 

A felső piskótalapot úgy tesszük rá az alsóra, hogy az almás massza és a dzsem érjen össze.

A felső piskótalapot úgy tesszük rá az...

16. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

Tejszínből és habfixálóból kemény habot készítünk. A habot rákenjük a torta tetejére.

Tejszínből és habfixálóból kemény habot...

17. 

mandulaszirom 3 evőkanál

A mandulát szárazon megpirítjuk és rászórjuk a tejszínhabra.

A mandulát szárazon megpirítjuk és rászórjuk...

18. 

Legalább 4 órán át hűvös helyen pihentetjük. Felszeleteljük és tálalhatjuk.

Legalább 4 órán át hűvös helyen...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés