Fahéjas kuglóf almával

Édes fahéjas kuglóf, teli zaftos alma darabokkal. A kuglóf a sok hozzávalónak köszönhetően alacsonyabb, de nem ajánljuk megduplázni az alapanyagokat. Ha kevés lenne, inkább nyugodtan süthetnek még egyet.
recept,recept fotó,alma ,fahéj, őrölt,Kuglófok
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 214 | gramm kcal | |
citromlé | 2 7 | evőkanál kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 180 641 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 64 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept

2.
alma 350 gramm • citromlé 2 evőkanál
Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Citrom lével csepegtetjük meg, hogy ne barnuljon meg.



5.
tojássárgája 2 darab • porcukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A tojássárgákat cukorral és fahéjjal keverjük ki.


7.
...vajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük.


9.
A tésztához lisztet adunk.

10.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

11.
Hozzáadjuk az almákat és összekeverjük.

12.
A tésztát a kuglóf formába töltsük.

13.
40 percig 170°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!