Fahéjas kuglóf almával
Édes fahéjas kuglóf, teli zaftos alma darabokkal. A kuglóf a sok hozzávalónak köszönhetően alacsonyabb, de nem ajánljuk megduplázni az alapanyagokat. Ha kevés lenne, inkább nyugodtan süthetnek még egyet.
recept,recept fotó,alma ,fahéj, őrölt,Kuglófok
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
citromlé | 2 | evőkanál | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 180 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 50 | gramm |
Recept
2.
alma 350 gramm • citromlé 2 evőkanál
Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Citrom lével csepegtetjük meg, hogy ne barnuljon meg.
5.
tojássárgája 2 darab • porcukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A tojássárgákat cukorral és fahéjjal keverjük ki.
7.
...vajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük.
9.
A tésztához lisztet adunk.
10.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
11.
Hozzáadjuk az almákat és összekeverjük.
12.
A tésztát a kuglóf formába töltsük.
13.
40 percig 170°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!