szakacsreceptek.hu

Fahéjas kuglóf almával

Fahéjas kuglóf almával

    

Édes fahéjas kuglóf, teli zaftos alma darabokkal. A kuglóf a sok hozzávalónak köszönhetően alacsonyabb, de nem ajánljuk megduplázni az alapanyagokat. Ha kevés lenne, inkább nyugodtan süthetnek még egyet.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 350gramm
citromlé2evőkanál
fahéj, őrölt1teáskanál
porcukor100gramm
porcukor-
rétesliszt-
rétesliszt180gramm
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj-
vaj50gramm

1. 

vaj  rétesliszt

A kuglóf formát kivajazzuk és meghintjük lisztel.

2. 

alma  350 gramm  citromlé 2 evőkanál

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Citrom lével csepegtetjük meg, hogy ne barnuljon meg.

3. 

rétesliszt 180 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A lisztet a sütőporral keverjük össze.

4. 

vaj 50 gramm

A vajat olvasztjuk fel és hagyjuk kihűlni,

5. 

tojássárgája 2 darab  porcukor 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A tojássárgákat cukorral és fahéjjal keverjük ki.

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter

A tojássárgákhoz tejet öntünk...

7. 

...vajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük.

8. 

tojásfehérje 2 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

9. 

A tésztához lisztet adunk.

10. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

11. 

Hozzáadjuk az almákat és összekeverjük.

12. 

A tésztát a kuglóf formába töltsük.

13. 

40 percig 170°C fokon sütjük.

14. 

porcukor

Miután a kuglófunk kihűlt, kiborítjuk és megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés