szakacsreceptek.hu

Puding szelet almával

     

Ízletes és egyszerűen elkészíthető sütemény. Használatunk olyan almát is a kertből, amelyet másra nem tudunk feldogozni.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

leveles tészta 275 g

A papíron betekert leveles tésztát kitekerjük. Beletesszük a tepsibe és villával átszurkáljuk.

2. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

3. 

alma  1200 g  kristálycukor 100 g  fahéj, őrölt 1 TK

Az almákat megmossuk, félbevágjuk majd kiszedjük a magházat. Ha kis almákat használunk, akkor elég negyedekre vágni, ha nagyobbakat, akkor kis szeletekre vágjuk. Az almákat belerakjuk egy lábasba, hozzászórjuk a cukrot és a fahéjat.

4. 

Időnkénti kevergetés mellett kb. 10-15 percig főzzük, úgy hogy ne főljenek szét.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 l  vaníliás puding -por 130 g  kristálycukor 100 g

Tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot.

6. 

Hozzáöntjük az almához és sűrűsödésig főzzük.

7. 

Az almás pudingot rákenjük a megsült tésztára és hagyjuk lehűlni.

8. 

Felvágjuk porciókra.

9. 

csokoládé

A csokoládét lereszeljük majd megszórjuk vele a süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés