Puding szelet almával
Ízletes és egyszerűen elkészíthető sütemény. Használatunk olyan almát is a kertből, amelyet másra nem tudunk feldogozni.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1200 | gramm | |
csokoládé | - | ||
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaníliás puding -por | 130 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A papíron betekert leveles tésztát kitekerjük. Beletesszük a tepsibe és villával átszurkáljuk.
2.
20 percig 200°C fokon sütjük.
3.
alma 1200 gramm • kristálycukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Az almákat megmossuk, félbevágjuk majd kiszedjük a magházat. Ha kis almákat használunk, akkor elég negyedekre vágni, ha nagyobbakat, akkor kis szeletekre vágjuk. Az almákat belerakjuk egy lábasba, hozzászórjuk a cukrot és a fahéjat.
4.
Időnkénti kevergetés mellett kb. 10-15 percig főzzük, úgy hogy ne főljenek szét.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliás puding -por 130 gramm • kristálycukor 100 gramm
Tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot.
6.
Hozzáöntjük az almához és sűrűsödésig főzzük.
7.
Az almás pudingot rákenjük a megsült tésztára és hagyjuk lehűlni.
8.
Felvágjuk porciókra.
Jó étvágyat!