Grófné almás pitéje

Közkedvelt almás pite.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 610 | kilogramm kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
mazsola | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 180 699 | gramm kcal | |
rétesliszt | 500 1780 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 20 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal |
Recept
1.
rétesliszt 500 gramm • sütőpor 2 teáskanál • vaj 200 gramm • porcukor 180 gramm • tojássárgája 4 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál
Lisztet, sütőport, puha vajat, cukrot, tojás sárgáját, és a tejet összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle, és hűtőbe tesszük pihentetni.

2.
Miután lehűlt, az egyharmad részét levágjuk, és a visszatesszük a hűtőbe.

3.
A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, sütőlapra rakjuk, és a széleit kihúzogatjuk.

4.
alma 1 kilogramm
Az almákat meghámozzuk, és vastagra lereszeljük. A lereszelt almából kinyomkodjuk a levet, és a tésztára rakjuk.

5.
kristálycukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál • mazsola • dió
Az almákat megszórjuk cukorral és fahéjjal. Mazsolát és apróra vágott diót is adhatunk hozzá.


7.
majd rákenjük az almákra.

8.
A habra vastag reszelőn ráreszeljük a maradék tésztát a hűtőből.

9.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!