Almás kalács cukkinivel

Finom almás kalács almából és cukkiniből, amely kicsiknek és nagyoknak is ízleni fog.
recept,recept fotó,alma ,cukkini,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Cukkini › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 610 | kilogramm kcal | |
cukkini | 400 72 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
rétesliszt | 350 1246 | gramm kcal | |
sütőpor | 13 10 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 10 74 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
víz | 100 221 | milliliter kcal | |
zabpehely | 50 183 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal |
Recept
1. Az alma és a cukkini elkészítése
alma 1 kilogramm • cukkini 400 gramm
Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. A negyedeket felszeleteljük még 3-4 holdacskára vágjuk. A cukkinit megpucoljuk és vastag reszelőn lereszeljük.

2.
vaj 10 gramm • zsemlemorzsa 2 evőkanál • kristálycukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A tepsit kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Egyenletesen ráhelyezzük az almákat és megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal.

3. Cukkinis tészta készítése
tyúk tojás 4 darab • porcukor 200 gramm • vaníliacukor 20 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • víz 100 milliliter • rétesliszt 350 gramm • zabpehely 50 gramm • sütőpor 13 gramm
A tojássárgákat porcukorral, és vanília cukorral kikeverjük. Olajat és vizet adunk hozzá, és jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a zabpelyhet és a sütőport, hozzáadjuk a tojássárgájához, megkeverjük és beleöntjük a reszelt cukkinit. A fehérjéből kemény habot készítünk, melyet a tésztához hozzákeverjük.

4.
Az elkészített tésztát egyenletesen ráöntjük az almára. Előmelegített sütőben 1 órát lassan, kisebb és közepes hőfok között.

Jó étvágyat!