szakacsreceptek.hu

Almás kalács cukkinivel

    

Finom almás kalács almából és cukkiniből, amely kicsiknek és nagyoknak is ízleni fog.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 1kilogramm
cuketti400gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj100milliliter
porcukor200gramm
rétesliszt350gramm
sütőpor13gramm
tyúk tojás4darab
vaj10gramm
vaníliacukor20gramm
víz100milliliter
zabpehely50gramm
zsemlemorzsa2evőkanál

1. Az alma és a cukkini elkészítése

alma  1 kilogramm  cuketti 400 gramm

Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. A negyedeket felszeleteljük még 3-4 holdacskára vágjuk. A cukkinit megpucoljuk és vastag reszelőn lereszeljük.

Az alma és a cukkini elkészítése

2. 

vaj 10 gramm  zsemlemorzsa 2 evőkanál  kristálycukor 2 evőkanál  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A tepsit kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Egyenletesen ráhelyezzük az almákat és megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal.

3. Cukkinis tészta készítése

tyúk tojás 4 darab  porcukor 200 gramm  vaníliacukor 20 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter  víz 100 milliliter  rétesliszt 350 gramm  zabpehely 50 gramm  sütőpor 13 gramm

A tojássárgákat porcukorral, és vanília cukorral kikeverjük. Olajat és vizet adunk hozzá, és jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a zabpelyhet és a sütőport, hozzáadjuk a tojássárgájához, megkeverjük és beleöntjük a reszelt cukkinit. A fehérjéből kemény habot készítünk, melyet a tésztához hozzákeverjük.

Cukkinis tészta készítése

4. 

Az elkészített tésztát egyenletesen ráöntjük az almára. Előmelegített sütőben 1 órát lassan, kisebb és közepes hőfok között.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés