szakacsreceptek.hu

Túrós almás sütike

    

Nagyon finom túrós almás sütemény, érdemes kipróbálni ezt az egyszerű gyorsan elkészíthető receptet.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 750gramm
finomliszt450gramm
habtejszín (30-33%)30milliliter
kakaó20gramm
lágy túró500gramm
porcukor220gramm
1csipet
sütőpor1csomag
teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj250gramm

1. 

finomliszt 450 gramm  sütőpor 1 csomag  vaj 250 gramm  kakaó 20 gramm

Egy tálba lisztet, kakaót és sütőport szórunk. Mindent jól összekeverünk. Hozzáadjuk a puha vajat. Összegyúrjuk a tésztát...

2. 

habtejszín (30-33%) 30 milliliter

...és hozzá öntjük a tejfölt és összegyúrjuk.

3. 

A jól kidolgozott tésztát hűvös helyre helyezzük el egy fél órára.

4. 

tojásfehérje 5 darab   1 csipet  porcukor 60 gramm

Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot verünk fel. Cukrot adunk hozzá.

5. 

lágy túró 500 gramm  tojássárgája 5 darab  porcukor 160 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter

Egy tálba belerakjuk a túrót, tojás sárgákat, cukrot és a tejet.

6. 

Jól összekeverjük az egészet a végén könnyedén hozzáadjuk az elkészített tojásfehérje habot.

7. 

alma  750 gramm

Az almákat megmossuk és meghámozzuk.

8. 

A tésztát 2 felé osztjuk.

9. 

A tészta egyik felét vastagon lereszeljük az elkészített sütőlapra amit sütőpapírral beleltünk ki.

10. 

A tésztára egyenletesen rávisszük a túrós tölteléket.

11. 

A túrós tölteték tetejére ráreszeljük vastagon az almákat, és az almák tetejére a tészta másik felét reszeljük.

12. 

170-180°C sütjük 30 percig. Miután megsült kivesszük a sütőből és megszórjuk átszitált porcukorral.

13. 

Ha kihűlt a sütemény, kockákra szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés