Túrós almás sütike

Nagyon finom túrós almás sütemény, érdemes kipróbálni ezt az egyszerű gyorsan elkészíthető receptet.
recept,recept fotó,lágy túró,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almás kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
| alma | 750 458 | gramm kcal | |
| finomliszt | 450 1562 | gramm kcal | |
| habtejszín (30-33%) | 30 94 | milliliter kcal | |
| kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
| lágy túró | 500 510 | gramm kcal | |
| porcukor | 220 854 | gramm kcal | |
| só | 1 0 | csipet kcal | |
| sütőpor | 1 ?? | csomag kcal | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 32 | milliliter kcal | |
| tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
| tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
| vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 450 gramm • sütőpor 1 csomag • vaj 250 gramm • kakaó 20 gramm
Egy tálba lisztet, kakaót és sütőport szórunk. Mindent jól összekeverünk. Hozzáadjuk a puha vajat. Összegyúrjuk a tésztát...


3.
A jól kidolgozott tésztát hűvös helyre helyezzük el egy fél órára.

4.
tojásfehérje 5 darab • só 1 csipet • porcukor 60 gramm
Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot verünk fel. Cukrot adunk hozzá.

5.
lágy túró 500 gramm • tojássárgája 5 darab • porcukor 160 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
Egy tálba belerakjuk a túrót, tojás sárgákat, cukrot és a tejet.

6.
Jól összekeverjük az egészet a végén könnyedén hozzáadjuk az elkészített tojásfehérje habot.


8.
A tésztát 2 felé osztjuk.

9.
A tészta egyik felét vastagon lereszeljük az elkészített sütőlapra amit sütőpapírral beleltünk ki.

10.
A tésztára egyenletesen rávisszük a túrós tölteléket.

11.
A túrós tölteték tetejére ráreszeljük vastagon az almákat, és az almák tetejére a tészta másik felét reszeljük.

12.
170-180°C sütjük 30 percig. Miután megsült kivesszük a sütőből és megszórjuk átszitált porcukorral.

13.
Ha kihűlt a sütemény, kockákra szeleteljük fel.

Jó étvágyat!























