Túrós almás sütike
Nagyon finom túrós almás sütemény, érdemes kipróbálni ezt az egyszerű gyorsan elkészíthető receptet.
recept,recept fotó,lágy túró,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (ősz) Szezon - Alma (tél) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 750 | gramm | |
finomliszt | 450 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 30 | milliliter | |
kakaó | 20 | gramm | |
lágy túró | 500 | gramm | |
porcukor | 220 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | csomag | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 450 gramm • sütőpor 1 csomag • vaj 250 gramm • kakaó 20 gramm
Egy tálba lisztet, kakaót és sütőport szórunk. Mindent jól összekeverünk. Hozzáadjuk a puha vajat. Összegyúrjuk a tésztát...
3.
A jól kidolgozott tésztát hűvös helyre helyezzük el egy fél órára.
4.
tojásfehérje 5 darab • só 1 csipet • porcukor 60 gramm
Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot verünk fel. Cukrot adunk hozzá.
5.
lágy túró 500 gramm • tojássárgája 5 darab • porcukor 160 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
Egy tálba belerakjuk a túrót, tojás sárgákat, cukrot és a tejet.
6.
Jól összekeverjük az egészet a végén könnyedén hozzáadjuk az elkészített tojásfehérje habot.
8.
A tésztát 2 felé osztjuk.
9.
A tészta egyik felét vastagon lereszeljük az elkészített sütőlapra amit sütőpapírral beleltünk ki.
10.
A tésztára egyenletesen rávisszük a túrós tölteléket.
11.
A túrós tölteték tetejére ráreszeljük vastagon az almákat, és az almák tetejére a tészta másik felét reszeljük.
12.
170-180°C sütjük 30 percig. Miután megsült kivesszük a sütőből és megszórjuk átszitált porcukorral.
13.
Ha kihűlt a sütemény, kockákra szeleteljük fel.
Jó étvágyat!