RECEPTEK

Almás-kalács fagylalttal

Almás-kalács fagylalttal

Próbálja ki ezt a mesterfogást - egy mennyei almás-kalács, ínycsiklandó fahéjjal, amely teteje leveles tésztából készül - ropogós, édes, tényleg mennyei...

recept,recept fotó,alma ,fahéj, őrölt,csokoládés fagylalt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 900gramm
burgonyakeményítő1evőkanál
csokoládés fagylalt200gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor3evőkanál
kristálycukor1teáskanál
leveles tészta200gramm
szerencsendió, őrölt½teáskanál
szárított áfonya15gramm
tyúk tojás1darab
vaj40gramm
vaníliacukor8gramm
zsemlemorzsa1evőkanál
őrölt gyömbér½teáskanál

 

Recept

1. 

alma  900 gramm

Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.

2. 

kristálycukor 3 evőkanál

Egy nagy serpenyőn karamellizáljuk a cukrot.

3. 

vaj 40 gramm

A karamellizálódó cukorhoz hozzáadjuk a vajat, majd összekeverjük.

4. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a fűszert, és kb. egy percig kevergetjük, hogy az egészet átjárják az ízek.

5. 

Hozzáadjuk az előre elkészített almákat, majd lágyan összekeverjük, hogy az édes szósz teljesen befedje az almát. Kb. 3 percig hagyjuk a serpenyőben sütjük.

6. 

szárított áfonya 15 gramm  burgonyakeményítő 1 evőkanál

Hozzáadunk egy marék szárított áfonyát. Megszórjuk burgonyakeményítővel, összekeverjük és levesszük a tűzről.

7. 

zsemlemorzsa 1 evőkanál

A forma alját megszórjuk zsemlemorzsával.

8. 

vaníliacukor 8 gramm

Az almás masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, a tetejét elegyengetjük és megszórjuk vanília cukorral.

9. 

leveles tészta 200 gramm

A tésztát rárakjuk a forma tetejére, a kiálló részeket levágjuk.

10. 

A tészta alól kinyomkodjuk az esetleges levegőt, több helyen bevágjuk, hogy legyen honnan kiáramoljon a pára sütés közben.

11. 

tyúk tojás 1 darab  kristálycukor 1 teáskanál

A tetejét megkenjük felvert tojással és egyenletesen megszórjuk cukorral.

12. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

13. Tálalás

csokoládés fagylalt 200 gramm

A kalácsot 6 részre vágjuk, melegen tálaljuk ízlés szerint választott fagylalttal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés