Almás-kalács fagylalttal
Próbálja ki ezt a mesterfogást - egy mennyei almás-kalács, ínycsiklandó fahéjjal, amely teteje leveles tésztából készül - ropogós, édes, tényleg mennyei...
recept,recept fotó,alma ,fahéj, őrölt,csokoládés fagylalt,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (ősz) Szezon - Alma (tél) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 900 | gramm | |
burgonyakeményítő | 1 | evőkanál | |
csokoládés fagylalt | 200 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
leveles tészta | 200 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | ½ | teáskanál | |
szárított áfonya | 15 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm | |
zsemlemorzsa | 1 | evőkanál | |
őrölt gyömbér | ½ | teáskanál |
Recept
1.
alma 900 gramm
Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.



4.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • őrölt gyömbér ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a fűszert, és kb. egy percig kevergetjük, hogy az egészet átjárják az ízek.

5.
Hozzáadjuk az előre elkészített almákat, majd lágyan összekeverjük, hogy az édes szósz teljesen befedje az almát. Kb. 3 percig hagyjuk a serpenyőben sütjük.

6.
szárított áfonya 15 gramm • burgonyakeményítő 1 evőkanál
Hozzáadunk egy marék szárított áfonyát. Megszórjuk burgonyakeményítővel, összekeverjük és levesszük a tűzről.


8.
vaníliacukor 8 gramm
Az almás masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, a tetejét elegyengetjük és megszórjuk vanília cukorral.


10.
A tészta alól kinyomkodjuk az esetleges levegőt, több helyen bevágjuk, hogy legyen honnan kiáramoljon a pára sütés közben.

11.
tyúk tojás 1 darab • kristálycukor 1 teáskanál
A tetejét megkenjük felvert tojással és egyenletesen megszórjuk cukorral.

12.
25 percig 180°C fokon sütjük.

13. Tálalás
csokoládés fagylalt 200 gramm
A kalácsot 6 részre vágjuk, melegen tálaljuk ízlés szerint választott fagylalttal.

Jó étvágyat!