Almás kalács pudinggal és reszelékkel
Nagyszerű almás töltelék pudinggal, lágy vajas tésztával. Egy igazi nagyszerű almás ínyencség.
recept,recept fotó,alma ,csokoládés puding- por,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 2 | kilogramm | |
csokoládés puding- por | 90 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 7 | evőkanál | |
kristálycukor | 110 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 290 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • vaj 250 gramm • tojássárgája 2 darab • kristálycukor 3 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál • vaníliacukor 8 gramm
Lisztből, vajból, tojássárgájából, sütőporból és vanília cukorból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig állni hagyjuk.
2.
A tésztát a sütőlap méretére nyújtjuk ki, majd ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
4.
kristálycukor 4 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A lereszelt almát beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Addig pároljuk, amíg az almából el nem párolog a nedvesség. Hagyjuk lehűlni.
5.
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • kristálycukor 80 gramm • csokoládés puding- por 90 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni.
6.
A tésztára ráhelyezzük a párolt almát, majd rá egy réteg pudingot.
7.
rétesliszt 60 gramm • vaj 40 gramm • kristálycukor 30 gramm
A lisztet összekeverjük vajjal és cukorral, így elkészítjük a reszeléket. Egyenletesen megszórjuk a kalácsot.
8.
50 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!