Almás kalács pudinggal és reszelékkel

Nagyszerű almás töltelék pudinggal, lágy vajas tésztával. Egy igazi nagyszerű almás ínyencség.
recept,recept fotó,alma ,csokoládés puding- por,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
201 g
Adag energiatartalma
322 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 2 1220 | kilogramm kcal | |
csokoládés puding- por | 90 320 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
kristálycukor | 7 423 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 110 443 | gramm kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 290 2129 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 480 | liter kcal |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • vaj 250 gramm • tojássárgája 2 darab • kristálycukor 3 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál • vaníliacukor 8 gramm
Lisztből, vajból, tojássárgájából, sütőporból és vanília cukorból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig állni hagyjuk.

2.
A tésztát a sütőlap méretére nyújtjuk ki, majd ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra.


4.
kristálycukor 4 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A lereszelt almát beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Addig pároljuk, amíg az almából el nem párolog a nedvesség. Hagyjuk lehűlni.

5.
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • kristálycukor 80 gramm • csokoládés puding- por 90 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni.

6.
A tésztára ráhelyezzük a párolt almát, majd rá egy réteg pudingot.

7.
rétesliszt 60 gramm • vaj 40 gramm • kristálycukor 30 gramm
A lisztet összekeverjük vajjal és cukorral, így elkészítjük a reszeléket. Egyenletesen megszórjuk a kalácsot.

8.
50 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!