RECEPTEK

Almás kalács pudinggal és reszelékkel

Almás kalács pudinggal és reszelékkel

Nagyszerű almás töltelék pudinggal, lágy vajas tésztával. Egy igazi nagyszerű almás ínyencség.

recept,recept fotó,alma ,csokoládés puding- por,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 2kilogramm
csokoládés puding- por90gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt300gramm
kristálycukor7evőkanál
kristálycukor110gramm
rétesliszt60gramm
sütőpor2teáskanál
tojássárgája2darab
vaj290gramm
vaníliacukor8gramm
zsírszegény tej 1,5%1liter

 

Recept

1. 

finomliszt 300 gramm  vaj 250 gramm  tojássárgája 2 darab  kristálycukor 3 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál  vaníliacukor 8 gramm

Lisztből, vajból, tojássárgájából, sütőporból és vanília cukorból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig állni hagyjuk.

2. 

A tésztát a sütőlap méretére nyújtjuk ki, majd ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

3. 

alma  2 kilogramm

Az almát meghámozzuk és vastagan lereszeljük.

4. 

kristálycukor 4 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A lereszelt almát beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Addig pároljuk, amíg az almából el nem párolog a nedvesség. Hagyjuk lehűlni.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  kristálycukor 80 gramm  csokoládés puding- por 90 gramm

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni.

6. 

A tésztára ráhelyezzük a párolt almát, majd rá egy réteg pudingot.

7. 

rétesliszt 60 gramm  vaj 40 gramm  kristálycukor 30 gramm

A lisztet összekeverjük vajjal és cukorral, így elkészítjük a reszeléket. Egyenletesen megszórjuk a kalácsot.

8. 

50 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit