Isteni finom almás kalács
Egy n agyon finom lágy kalács. Ha egyszer kipróbálja akkor garantáltan újra és újra sütni fogja.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (ősz) Szezon - Alma (tél) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
porcukor | 125 | gramm | |
sütőpor | 7 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 25 | milliliter | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
2.
tojássárgája 3 darab • porcukor 125 gramm • vaj 125 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 25 milliliter
A tojássárgákat a cukorral és vajjal alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet együtt alaposan összekeverjük.
4.
A tésztához hozzáadjuk óvatosan a tojásfehérjéből készült habot.
5.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek formába öntjük.
6.
alma 800 gramm • fahéj, őrölt
Az almákat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és a tészta tetejére rakjuk. Megszórjuk fahéjjal.
7.
35 percig 200°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!