Isteni finom almás kalács

Egy n agyon finom lágy kalács. Ha egyszer kipróbálja akkor garantáltan újra és újra sütni fogja.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 488 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
porcukor | 125 485 | gramm kcal | |
sütőpor | 7 6 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 25 16 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept

2.
tojássárgája 3 darab • porcukor 125 gramm • vaj 125 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 25 milliliter
A tojássárgákat a cukorral és vajjal alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet együtt alaposan összekeverjük.


4.
A tésztához hozzáadjuk óvatosan a tojásfehérjéből készült habot.

5.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek formába öntjük.

6.
alma 800 gramm • fahéj, őrölt
Az almákat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és a tészta tetejére rakjuk. Megszórjuk fahéjjal.

7.
35 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!