szakacsreceptek.hu

Túrós mézes almás sütemény

Túrós mézes almás sütemény

    

Szaftos sütemény teli finom édes túróval, almával, teljes kiőrlésű tésztából.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

tönkölyliszt, sima 170 gramm  vaj 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  méz  1 evőkanál  tyúk tojás 1 darab

A tálba bele szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, fahéjat és a mézet. Tésztát dolgozunk ki belőle majd hagyjuk 30 percig hűvös helyen pihentetni.

2. 

mazsola 40 gramm

A mazsolát folyó víz alatt megmossuk.

3. 

túró, sima,lágy 250 gramm  burgonyakeményítő 25 gramm  vaj 40 gramm  méz  3 evőkanál  tojássárgája 3 darab  citromlé 3 evőkanál

A túrót, mézet és a olvasztott vajat összekeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, tojássárgákat és a citrom levét. A végén hozzáadjuk a mazsolát és jól összekeverjük az egészet.

4. 

tojásfehérje 3 darab

A fehérjéből kemény habot verünk fel és a töltelékhez keverjük.

5. 

vaj 30 gramm  méz  2 evőkanál

A vajat a mézzel felolvasztjuk.

6. 

alma  350 gramm

Az almát meghámozzuk és vékony holdacskákra szeleteljük fel és a mézes vajon egy kicsit megpirítjuk őket.

7. 

A tésztát a papírral együtt kinyújtjuk és a kizsírozott formába helyezzük el.

8. 

A formába bele öntjük az elkészített tölteléket.

9. 

A tetejére rá rákjuk a megpirított alma szeleteket és előmelegített sütőben 30 percig 180 °C sütjük.

Jó étvágyat!

alma 350gramm
burgonyakeményítő25gramm
citromlé3evőkanál
fahéj, őrölt1teáskanál
mazsola40gramm
méz 6evőkanál
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
tyúk tojás1darab
tönkölyliszt, sima170gramm
túró, sima,lágy250gramm
vaj150gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés