Túrós mézes almás sütemény
Szaftos sütemény teli finom édes túróval, almával, teljes kiőrlésű tésztából.
recept,recept fotó,méz ,méz ,méz ,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok,Egészséges sütemények,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Egészséges sütemények › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
burgonyakeményítő | 25 | gramm | |
citromlé | 3 | evőkanál | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
mazsola | 40 | gramm | |
méz | 6 | evőkanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
tönkölyliszt, sima | 170 | gramm | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 170 gramm • vaj 80 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • méz 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab
A tálba bele szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, fahéjat és a mézet. Tésztát dolgozunk ki belőle majd hagyjuk 30 percig hűvös helyen pihentetni.
3.
túró, sima,lágy 250 gramm • burgonyakeményítő 25 gramm • vaj 40 gramm • méz 3 evőkanál • tojássárgája 3 darab • citromlé 3 evőkanál
A túrót, mézet és a olvasztott vajat összekeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, tojássárgákat és a citrom levét. A végén hozzáadjuk a mazsolát és jól összekeverjük az egészet.
6.
alma 350 gramm
Az almát meghámozzuk és vékony holdacskákra szeleteljük fel és a mézes vajon egy kicsit megpirítjuk őket.
7.
A tésztát a papírral együtt kinyújtjuk és a kizsírozott formába helyezzük el.
8.
A formába bele öntjük az elkészített tölteléket.
9.
A tetejére rá rákjuk a megpirított alma szeleteket és előmelegített sütőben 30 percig 180 °C sütjük.
Jó étvágyat!