RECEPTEK

Túrós mézes almás sütemény

Túrós mézes almás sütemény

Szaftos sütemény teli finom édes túróval, almával, teljes kiőrlésű tésztából.

recept,recept fotó,méz ,méz ,méz ,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok,Egészséges sütemények

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 350gramm
burgonyakeményítő25gramm
citromlé3evőkanál
fahéj, őrölt1teáskanál
mazsola40gramm
méz 6evőkanál
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
tyúk tojás1darab
tönkölyliszt, sima170gramm
túró, sima,lágy250gramm
vaj150gramm

 

Recept

1. 

tönkölyliszt, sima 170 gramm  vaj 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  méz  1 evőkanál  tyúk tojás 1 darab

A tálba bele szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, fahéjat és a mézet. Tésztát dolgozunk ki belőle majd hagyjuk 30 percig hűvös helyen pihentetni.

2. 

mazsola 40 gramm

A mazsolát folyó víz alatt megmossuk.

3. 

túró, sima,lágy 250 gramm  burgonyakeményítő 25 gramm  vaj 40 gramm  méz  3 evőkanál  tojássárgája 3 darab  citromlé 3 evőkanál

A túrót, mézet és a olvasztott vajat összekeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, tojássárgákat és a citrom levét. A végén hozzáadjuk a mazsolát és jól összekeverjük az egészet.

4. 

tojásfehérje 3 darab

A fehérjéből kemény habot verünk fel és a töltelékhez keverjük.

5. 

vaj 30 gramm  méz  2 evőkanál

A vajat a mézzel felolvasztjuk.

6. 

alma  350 gramm

Az almát meghámozzuk és vékony holdacskákra szeleteljük fel és a mézes vajon egy kicsit megpirítjuk őket.

7. 

A tésztát a papírral együtt kinyújtjuk és a kizsírozott formába helyezzük el.

8. 

A formába bele öntjük az elkészített tölteléket.

9. 

A tetejére rá rákjuk a megpirított alma szeleteket és előmelegített sütőben 30 percig 180 °C sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit