Túrós mézes almás sütemény
Szaftos sütemény teli finom édes túróval, almával, teljes kiőrlésű tésztából.
recept,recept fotó,méz ,méz ,méz ,túró, sima,lágy,alma ,Kalácsok,Egészséges sütemények,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Egészséges sütemények Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 350 | gramm | |
burgonyakeményítő | 25 | gramm | |
citromlé | 3 | evőkanál | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
mazsola | 40 | gramm | |
méz | 6 | evőkanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
tönkölyliszt, sima | 170 | gramm | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 170 gramm • vaj 80 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • méz 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab
A tálba bele szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, fahéjat és a mézet. Tésztát dolgozunk ki belőle majd hagyjuk 30 percig hűvös helyen pihentetni.


3.
túró, sima,lágy 250 gramm • burgonyakeményítő 25 gramm • vaj 40 gramm • méz 3 evőkanál • tojássárgája 3 darab • citromlé 3 evőkanál
A túrót, mézet és a olvasztott vajat összekeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, tojássárgákat és a citrom levét. A végén hozzáadjuk a mazsolát és jól összekeverjük az egészet.


6.
alma 350 gramm
Az almát meghámozzuk és vékony holdacskákra szeleteljük fel és a mézes vajon egy kicsit megpirítjuk őket.

7.
A tésztát a papírral együtt kinyújtjuk és a kizsírozott formába helyezzük el.

8.
A formába bele öntjük az elkészített tölteléket.

9.
A tetejére rá rákjuk a megpirított alma szeleteket és előmelegített sütőben 30 percig 180 °C sütjük.

Jó étvágyat!