Lágy túrós csiga
Kiváló túrós kalács leveles tésztából, sok töltelékkel.
recept,recept fotó,darabos túró,túró, sima,lágy,mazsola,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 250 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
mazsola | 60 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
szezámmag | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
túró, sima,lágy | 125 | gramm | |
vaj | - |
Recept
2.
darabos túró 250 gramm • túró, sima,lágy 125 gramm • tyúk tojás 1 darab • porcukor 100 gramm
Egy tálba beleszórjuk a két fajta túrót, hozzáadjuk a leszűrt mazsolát a vajat és a cukrot. Összekeverjük.
6.
Minden tészta csík közepébe szétosztjuk a tölteléket, a széleit megkenjük tojással.
7.
Az első csíkot összezárjuk majd csigaformában belerakjuk a formába. a tészta lezárása lefelé legyen. Nem probléma ha kicsit kifolyik a töltelék, sütéskor minden szépen összeáll.
8.
Az első tészta után betekerjük a másodikat, majd a harmadikat is csigaformába.
10.
25 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!