szakacsreceptek.hu

Lágy túrós csiga

    

Kiváló túrós kalács leveles tésztából, sok töltelékkel.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
darabos túró250gramm
leveles tészta275gramm
mazsola60gramm
porcukor100gramm
szezámmag-
tyúk tojás2darab
túró, sima,lágy125gramm
vaj-

1. 

mazsola 60 gramm

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk.

2. 

darabos túró 250 gramm  túró, sima,lágy 125 gramm  tyúk tojás 1 darab  porcukor 100 gramm

Egy tálba beleszórjuk a két fajta túrót, hozzáadjuk a leszűrt mazsolát a vajat és a cukrot. Összekeverjük.

3. 

vaj

A formát (28 cm átmérő) kivajazzuk.

4. 

tyúk tojás 1 darab

A tojást felverjük.

5. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát a papíron kitekerjük és hosszában harmadokra vágjuk.

6. 

Minden tészta csík közepébe szétosztjuk a tölteléket, a széleit megkenjük tojással.

7. 

Az első csíkot összezárjuk majd csigaformában belerakjuk a formába. a tészta lezárása lefelé legyen. Nem probléma ha kicsit kifolyik a töltelék, sütéskor minden szépen összeáll.

8. 

Az első tészta után betekerjük a másodikat, majd a harmadikat is csigaformába.

9. 

szezámmag

A kalácsot megkenjük tojással és megszórjuk szezám maggal.

10. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés