Habos linzer kosárka

Egy szuper recept ínycsiklandozó kosárkákra omlós tésztából, amelyet lekvár és kakaós krémmel töltve.
recept,recept fotó,vaj,vaj,mogyoró, darált,Kosárkák
Kosárkák
kategóriak
Kosárkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ 2 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 210 729 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 0 ?? | kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
mogyoró, darált | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 300 1164 | gramm kcal | |
ribizli lekvár | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 195 1432 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal |
Recept
1. Tészta
finomliszt 210 gramm • porcukor 50 gramm • vaníliacukor 1 darab • tojássárgája 2 darab • vaj 105 gramm • citromhéj ½ teáskanál
A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk.

2.
A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk.

3.
Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd a formában elegyengetjük a tésztát. Villával átszúrjuk a tésztát, és a formákat a sütőlapra rakjuk, előmelegített sütőben kb 10 percig rózsaszínre sütjük.

4.
A megsült kosárkákat kiütjük a formából és minden kosárkába egy kis lekvárt helyezünk.

5. A csokoládékrém elkészítése
tyúk tojás 1 darab • porcukor 70 gramm • kakaó 1 evőkanál
Vízfürdőben tojást cukorral felverünk, amíg a hab sűrű nem lesz.Egy kis ideig hűlni hagyjuk, majd kakaót adunk hozzá.

6.
vaj 90 gramm
A megpuhult vajat habosra kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt tojásos habot.

7.
Az így elkészített csokoládékrémmel megtöltjük a kosárkákat.

8.
A krémet késsel elegyenesítjük.

9. A hab készítése
tojásfehérje 2 darab • porcukor 180 gramm
Pára felett (vízfürdőben) tojásfehérjéből és porcukorból kb 5 percig kemény sűrű habot készítünk.

10.
Egy cukrász zacskót megtöltünk ezzel a habbal, és a kosárkákat díszítjük vele.

11.
főzőcsokoládé • mogyoró, darált
A tetejére olvasztott csokoládét öntünk, majd megszórjuk darabolt dióval.

Jó étvágyat!