RECEPTEK

Habos linzer kosárka

Habos linzer kosárka

Egy szuper recept ínycsiklandozó kosárkákra omlós tésztából, amelyet lekvár és kakaós krémmel töltve.

recept,recept fotó,vaj,vaj,mogyoró, darált,Kosárkák

Kosárkák

Főzőcske

Adag

22

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kosárkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj½teáskanál
finomliszt210gramm
főzőcsokoládé-
kakaó1evőkanál
mogyoró, darált-
porcukor300gramm
ribizli lekvár-
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
vaj195gramm
vaníliacukor1darab

 

Recept

1. Tészta

finomliszt 210 gramm  porcukor 50 gramm  vaníliacukor 1 darab  tojássárgája 2 darab  vaj 105 gramm  citromhéj ½ teáskanál

A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk.

2. 

A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk.

3. 

Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd a formában elegyengetjük a tésztát. Villával átszúrjuk a tésztát, és a formákat a sütőlapra rakjuk, előmelegített sütőben kb 10 percig rózsaszínre sütjük.

4. 

ribizli lekvár

A megsült kosárkákat kiütjük a formából és minden kosárkába egy kis lekvárt helyezünk.

5. A csokoládékrém elkészítése

tyúk tojás 1 darab  porcukor 70 gramm  kakaó 1 evőkanál

Vízfürdőben tojást cukorral felverünk, amíg a hab sűrű nem lesz.Egy kis ideig hűlni hagyjuk, majd kakaót adunk hozzá.

6. 

vaj 90 gramm

A megpuhult vajat habosra kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt tojásos habot.

7. 

Az így elkészített csokoládékrémmel megtöltjük a kosárkákat.

8. 

A krémet késsel elegyenesítjük.

9. A hab készítése

tojásfehérje 2 darab  porcukor 180 gramm

Pára felett (vízfürdőben) tojásfehérjéből és porcukorból kb 5 percig kemény sűrű habot készítünk.

10. 

Egy cukrász zacskót megtöltünk ezzel a habbal, és a kosárkákat díszítjük vele.

11. 

főzőcsokoládé  mogyoró, darált

A tetejére olvasztott csokoládét öntünk, majd megszórjuk darabolt dióval.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés