szakacsreceptek.hu

Habos linzer kosárka

    

Egy szuper recept ínycsiklandozó kosárkákra omlós tésztából, amelyet lekvár és kakaós krémmel töltve.

Főzőcske

Adag

22

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Tészta

finomliszt 210 gramm  porcukor 50 gramm  vaníliacukor 1 darab  tojássárgája 2 darab  vaj 105 gramm  citromhéj ½ teáskanál

A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk.

Tészta

2. 

A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk.

3. 

Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd a formában elegyengetjük a tésztát. Villával átszúrjuk a tésztát, és a formákat a sütőlapra rakjuk, előmelegített sütőben kb 10 percig rózsaszínre sütjük.

4. 

ribizli lekvár

A megsült kosárkákat kiütjük a formából és minden kosárkába egy kis lekvárt helyezünk.

5. A csokoládékrém elkészítése

tyúk tojás 1 darab  porcukor 70 gramm  kakaó 1 evőkanál

Vízfürdőben tojást cukorral felverünk, amíg a hab sűrű nem lesz.Egy kis ideig hűlni hagyjuk, majd kakaót adunk hozzá.

A csokoládékrém elkészítése

6. 

vaj 90 gramm

A megpuhult vajat habosra kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt tojásos habot.

7. 

Az így elkészített csokoládékrémmel megtöltjük a kosárkákat.

8. 

A krémet késsel elegyenesítjük.

9. A hab készítése

tojásfehérje 2 darab  porcukor 180 gramm

Pára felett (vízfürdőben) tojásfehérjéből és porcukorból kb 5 percig kemény sűrű habot készítünk.

A hab készítése

10. 

Egy cukrász zacskót megtöltünk ezzel a habbal, és a kosárkákat díszítjük vele.

11. 

főzőcsokoládé  mogyoró, darált

A tetejére olvasztott csokoládét öntünk, majd megszórjuk darabolt dióval.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés