Spenótos juhtúrós falatkák

Finom sós falatkák minden alkalomra nemcsak a húsvéti ünnepekre.
recept,recept fotó,spenótlevél, friss,juhtúró,Falatkák,Sós sütemények,Húsvéti receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 125 344 | gramm kcal | |
kemény sajt | 50 ?? | gramm kcal | |
leveles tészta | 275 ?? | gramm kcal | |
párolt sertéssonka | 100 104 | gramm kcal | |
spenótlevél, friss | 80 27 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (10% zsír) | 2 ?? | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm • tyúk tojás 1 darab
A leveles tésztát kitekerjük és sütőlapra helyezzük. Megkenjük felvert tojással.


3.
párolt sertéssonka 100 gramm
A sonkát is felszeleteljük, rászórjuk a tesztára amelynek a tetejére a spenótot rakjuk rá.

4.
juhtúró 125 gramm • tejföl (10% zsír) 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab
A juhtúrót jól összekeverjük a tejföllel és a tojásokkal. Adhatunk még hozzá több tejfölt hogy jó sűrű legyen.

5.
Ezután ezt a juhtúrós masszát egyenletesen rá kenjük a spenót tetejére. Egy picit megsózzuk hogy a falatkák finomabbak legyenek.


7.
30 percig 180°C fokon sütjük.

8.
Miután kihűlt, háromszögeket vagy valamilyen más formákat szeletelünk belőle. És máris fogyaszthajtuk a finom falatkákat.

Jó étvágyat!