szakacsreceptek.hu

Spenótos juhtúrós falatkák

    

Finom sós falatkák minden alkalomra nemcsak a húsvéti ünnepekre.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

leveles tészta 275 gramm  tyúk tojás 1 darab

A leveles tésztát kitekerjük és sütőlapra helyezzük. Megkenjük felvert tojással.

2. 

spenótlevél, friss 80 gramm

A spenótot megmossuk és felvágjuk apróra.

3. 

párolt sertéssonka 100 gramm

A sonkát is felszeleteljük, rászórjuk a tesztára amelynek a tetejére a spenótot rakjuk rá.

4. 

juhtúró 125 gramm  tejföl (10% zsír) 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab

A juhtúrót jól összekeverjük a tejföllel és a tojásokkal. Adhatunk még hozzá több tejfölt hogy jó sűrű legyen.

5. 

Ezután ezt a juhtúrós masszát egyenletesen rá kenjük a spenót tetejére. Egy picit megsózzuk hogy a falatkák finomabbak legyenek.

6. 

kemény sajt 50 gramm

A tetejére az egésznek kemény sajtot reszelünk.

7. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

Miután kihűlt, háromszögeket vagy valamilyen más formákat szeletelünk belőle. És máris fogyaszthajtuk a finom falatkákat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés