Juhtúrós rudacskák
Finom juhtúrós rudacskák, amelyek minden ünnepségen megállják a helyüket.
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák,Húsvéti receptek,Szilveszteri receptek,Karácsony
Falatkák
kategóriak
Falatkák › Húsvéti receptek › Szilveszteri receptek › Karácsony › Szilveszteri csemegék › Karácsonyi ínyencségek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 | gramm | |
juhtúró | 250 | gramm | |
szezámmag | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
tyúk tojás | - | ||
vaj | 250 | gramm |
Recept
1.
vaj 250 gramm • finomliszt 500 gramm • juhtúró 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • tejföl (14-18%) 200 gramm • só 2 teáskanál
Egy tálban összekeverjük az összes alapanyagot, lágy tésztát készítünk, amelyet meghintünk liszttel. A tésztát egy fél órára hűtőbe helyezzük.
2.
Ezután liszttel meghintett gyúrólapra borítjuk ki, és egy cm vastagra nyújtjuk.
3.
A tésztát felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal és derelye vágóval rudacskákat vágunk ki belőle.
4.
A rudacskákat áthelyezzük a sütőlapra...
5.
...és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük 200°C-on kb 12 percig.
Jó étvágyat!