szakacsreceptek.hu

Juhtúrós rudacskák

     

Finom juhtúrós rudacskák, amelyek minden ünnepségen megállják a helyüket.

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt500gramm
juhtúró250gramm
szezámmag0
2teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
tyúk tojás1darab
tyúk tojás0
vaj250gramm

1. 

vaj 250 gramm  finomliszt 500 gramm  juhtúró 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  tejföl (14-18%) 200 gramm   2 teáskanál

Egy tálban összekeverjük az összes alapanyagot, lágy tésztát készítünk, amelyet meghintünk liszttel. A tésztát egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

Ezután liszttel meghintett gyúrólapra borítjuk ki, és egy cm vastagra nyújtjuk.

3. 

szezámmag  tyúk tojás

A tésztát felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal és derelye vágóval rudacskákat vágunk ki belőle.

4. 

A rudacskákat áthelyezzük a sütőlapra...

5. 

...és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük 200°C-on kb 12 percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés