szakacsreceptek.hu

Túrós sós pogácsa

Túrós sós pogácsa

    

Sós pogácsa túrós tésztából sajttal megbolondítva... mennyei.

Főzőcske

Adag

80

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 250 gramm  vaj 125 gramm  túró, sima,lágy 250 gramm  tojássárgája 1 darab  himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

A lisztbe felszeleteljük a vajat, hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és a sót.

2. 

finomliszt

Kidolgozzuk a tésztát majd liszttel meghintett gyúrólapon kb 1 cm vastagra nyújtjuk.

3. 

A tésztát háromszor behajtjuk...

4. 

...majd feltekerjük. És újra kinyújtjuk. Ezt a folyamatot 3x ismételjük meg. A tésztát ezt követően egy órán át hűtőben pihentetjük.

5. 

finomliszt

Amikor kivettük a hűtőből, liszttel meghintett gyúrólapon újra kinyújtjuk, ezúttal kb 0,5 cm vastagra.

6. 

3 cm átmérőjű karikákat vágunk.

7. 

tojásfehérje

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük felvert fehérjével.

8. 

Gouda sajt 150 gramm  himalája étkezési só rózsaszín

A sajtot lereszeljük, majd megszórjuk vele a karikákat. Amennyiben még sósabb pogácsát szeretnénk, úgy a tetejére is szórhatunk egy pici sót.

9. 

15 percig 170°C fokon sütjük.

10. 

Sütéskor a karikák felfúvódnak. A finom pogácsához jó étvágyat kívánunk!

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés