szakacsreceptek.hu

Túrós sós pogácsa

     

Sós pogácsa túrós tésztából sajttal megbolondítva... mennyei.

Főzőcske

Adag

80

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 250 g  vaj 125 g  túró, sima,lágy 250 g  tojássárgája 1 db  himalája étkezési só rózsaszín 1 TK

A lisztbe felszeleteljük a vajat, hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és a sót.

2. 

finomliszt

Kidolgozzuk a tésztát majd liszttel meghintett gyúrólapon kb 1 cm vastagra nyújtjuk.

3. 

A tésztát háromszor behajtjuk...

4. 

...majd feltekerjük. És újra kinyújtjuk. Ezt a folyamatot 3x ismételjük meg. A tésztát ezt követően egy órán át hűtőben pihentetjük.

5. 

finomliszt

Amikor kivettük a hűtőből, liszttel meghintett gyúrólapon újra kinyújtjuk, ezúttal kb 0,5 cm vastagra.

6. 

3 cm átmérőjű karikákat vágunk.

7. 

tojásfehérje

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük felvert fehérjével.

8. 

Gouda sajt 150 g  himalája étkezési só rózsaszín

A sajtot lereszeljük, majd megszórjuk vele a karikákat. Amennyiben még sósabb pogácsát szeretnénk, úgy a tetejére is szórhatunk egy pici sót.

9. 

15 percig 170°C fokon sütjük.

10. 

Sütéskor a karikák felfúvódnak. A finom pogácsához jó étvágyat kívánunk!

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés