Túrós sós pogácsa
Sós pogácsa túrós tésztából sajttal megbolondítva... mennyei.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Gouda sajt,Falatkák,Karácsony
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 150 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
finomliszt | 0 | ||
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
himalája étkezési só rózsaszín | - | ||
tojásfehérje | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • vaj 125 gramm • túró, sima,lágy 250 gramm • tojássárgája 1 darab • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
A lisztbe felszeleteljük a vajat, hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és a sót.
3.
A tésztát háromszor behajtjuk...
4.
...majd feltekerjük. És újra kinyújtjuk. Ezt a folyamatot 3x ismételjük meg. A tésztát ezt követően egy órán át hűtőben pihentetjük.
5.
Amikor kivettük a hűtőből, liszttel meghintett gyúrólapon újra kinyújtjuk, ezúttal kb 0,5 cm vastagra.
6.
3 cm átmérőjű karikákat vágunk.
8.
Gouda sajt 150 gramm • himalája étkezési só rózsaszín
A sajtot lereszeljük, majd megszórjuk vele a karikákat. Amennyiben még sósabb pogácsát szeretnénk, úgy a tetejére is szórhatunk egy pici sót.
9.
15 percig 170°C fokon sütjük.
10.
Sütéskor a karikák felfúvódnak. A finom pogácsához jó étvágyat kívánunk!
Jó étvágyat!