szakacsreceptek.hu

Hópelyhes karácsonyfák

Recept egy lágy, csokoládés süteményre, fehér mázzal díszítve.

 

Adag: 35

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Csokoládé 85%100gramm
Cukrász öntet, fehér100gramm
Finomliszt300gramm
Kakaó1evőkanál
Porcukor80gramm
Ribizli lekvár1darab
Sütőpor1teáskanál
Tojássárgája1darab
Vaj200gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 g  tojássárgája 1 db  vaj 200 g  porcukor 80 g  sütőpor 1 TK  kakaó 1 EK

A lisztet beleöntjük a tálba. Hozzáadunk kakaóport, sütőport és porcukrot. A vajat hagyjuk felengedni és kisebb darabokra vagdaljuk. Az alapanyagokat tojássárgájával együtt hozzáadjuk a liszthez.

A tészta elkészítése

2. Kigyúrjuk a tésztát

csokoládé 85% 100 g

A végén hozzáadjuk a lágyra reszelt étcsokoládét. A tésztát úgy gyúrjuk ki hogy, kialakítunk egy gömböt, amelyet egy órán keresztül hűvös helyen hagyjuk állni.

Kigyúrjuk a tésztát

3. A tészta kivágása

A tésztát szétosztjuk kisebb részekre, amelyeket egy lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtunk. A tésztát kb 2 cm vastagra nyújtjuk majd csillag formákat vágunk ki belőle.

A tészta kivágása

4. Sütés

A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és betesszük a sütőbe. 10 percen keresztül sütjük 150°C hőmérsékleten. Az elkészült csillagokat hagyjuk kihűlni.

Sütés

5. A lösszeragasztása

ribizli lekvár 1 db

A csillag formákat összeragasztjuk lekvárral. Három csillagot helyezünk egymásra, hogy karácsonyfát hozzunk létre.

A lösszeragasztása

6. Leöntjük a csokoládé mázzal

cukrász öntet, fehér 100 g

A karácsonyfákat ezután leöntjük a felolvasztott fehér mázzal.

Leöntjük a csokoládé mázzal

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés