Hópelyhes karácsonyfák
![Hópelyhes karácsonyfák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000208/img_hu_4x3/hopelyhes-karacsonyfak_00180.jpg)
Recept egy lágy, csokoládés süteményre, fehér mázzal díszítve.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 100 | gramm | |
cukrász öntet, fehér | 100 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
ribizli lekvár | 1 | darab | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • tojássárgája 1 darab • vaj 200 gramm • porcukor 80 gramm • sütőpor 1 teáskanál • kakaó 1 evőkanál
A lisztet beleöntjük a tálba. Hozzáadunk kakaóport, sütőport és porcukrot. A vajat hagyjuk felengedni és kisebb darabokra vagdaljuk. Az alapanyagokat tojássárgájával együtt hozzáadjuk a liszthez.
![A lisztet beleöntjük a tálba. Hozzáadunk...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000208/small/priprava-cesta.jpg?mtime=1728663380)
2. Kigyúrjuk a tésztát
csokoládé 85% 100 gramm
A végén hozzáadjuk a lágyra reszelt étcsokoládét. A tésztát úgy gyúrjuk ki hogy, kialakítunk egy gömböt, amelyet egy órán keresztül hűvös helyen hagyjuk állni.
![A végén hozzáadjuk a lágyra reszelt...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000208/small/cesto-vymiesime.jpg?mtime=1728663360)
3. A tészta kivágása
A tésztát szétosztjuk kisebb részekre, amelyeket egy lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtunk. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk majd csillag formákat vágunk ki belőle.
![A tésztát szétosztjuk kisebb részekre,...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000208/small/vykrajujeme.jpg?mtime=1728663380)
4. Sütés
A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és betesszük a sütőbe. 10 percen keresztül sütjük 150°C hőmérsékleten. Az elkészült csillagokat hagyjuk kihűlni.
![A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlapra...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000208/small/pecieme.jpg?mtime=1728663370)
5. A lösszeragasztása
ribizli lekvár 1 darab
A csillag formákat összeragasztjuk lekvárral. Három csillagot helyezünk egymásra, hogy karácsonyfát hozzunk létre.
![A csillag formákat összeragasztjuk lekvárral....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000208/small/lepime.jpg?mtime=1728663370)
6. Leöntjük a csokoládé mázzal
cukrász öntet, fehér 100 gramm
A karácsonyfákat ezután leöntjük a felolvasztott fehér mázzal.
![A karácsonyfákat ezután leöntjük a...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000208/small/polejeme_polevou.jpg?mtime=1728663371)
Jó étvágyat!