szakacsreceptek.hu

Karamellás-csokoládés ostya mogyoróval

    

Nagyon finom sütés nélkül készített töltött ostyák.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

pörkölt földimogyoró nem sózott 150 gramm

A mogyorót felaprítjuk.

2. 

kristálycukor 125 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk...

3. 

...és lassú tűzön karamellízaljuk.

4. 

cukrozott sűrített tej 250 gramm

Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és addig keverjük, amíg el nem olvad.

5. 

vaj 125 gramm

Szintén hozzáadjuk a vajat és addig keverjük amíg el nem olvad.

6. 

csokoládé 85% 50 gramm  habtejszín (30-33%) 50 milliliter

Tejszínben felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a karamellás masszába.

7. 

tortaostya 3 darab

Az első ostyára (30x15 cm ostyát használunk) ráöntünk a karamellás-csokoládés masszából, és vékony rétegben elkenjük.

8. 

Megszórjuk a mogyoróval és lágyan megnyomkodjuk. Az ostyát félretesszük.

9. 

A karamellás-csokoládés masszába belekeverjük a mogyorót.

10. 

Egy lapra helyezzük az ostyát és rákenjük a massza felét.

11. 

A mogyorós masszára ráhelyezzük a következő ostyát, amelyen elkenjük a massza másik felét.

12. 

A tetejére azt az ostyát helyezzük, amelyet először készítettünk el. Lágyan, rányomkodjuk, majd hűvös helyen állni hagyjuk.

13. 

Az ostyát kisebb négyzetekre vágjuk és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés