Karamellás-csokoládés ostya mogyoróval

Nagyon finom sütés nélkül készített töltött ostyák.
recept,recept fotó,pörkölt földimogyoró nem sózott,cukrozott sűrített tej,csokoládé 85%,Aprósütemény,Karácsony,Húsvéti receptek,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Karácsony › Húsvéti receptek › Sütés nélküli › Karácsonyi kalácsok › Karácsonyi sütés nélküli desszertek ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 50 300 | gramm kcal | |
cukrozott sűrített tej | 250 810 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 50 156 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 125 503 | gramm kcal | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 150 878 | gramm kcal | |
tortaostya | 3 ?? | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept


3.
...és lassú tűzön karamellízaljuk.

4.
cukrozott sűrített tej 250 gramm
Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és addig keverjük, amíg el nem olvad.


6.
csokoládé 85% 50 gramm • habtejszín (30-33%) 50 milliliter
Tejszínben felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a karamellás masszába.

7.
tortaostya 3 darab
Az első ostyára (30x15 cm ostyát használunk) ráöntünk a karamellás-csokoládés masszából, és vékony rétegben elkenjük.

8.
Megszórjuk a mogyoróval és lágyan megnyomkodjuk. Az ostyát félretesszük.

9.
A karamellás-csokoládés masszába belekeverjük a mogyorót.

10.
Egy lapra helyezzük az ostyát és rákenjük a massza felét.

11.
A mogyorós masszára ráhelyezzük a következő ostyát, amelyen elkenjük a massza másik felét.

12.
A tetejére azt az ostyát helyezzük, amelyet először készítettünk el. Lágyan, rányomkodjuk, majd hűvös helyen állni hagyjuk.

13.
Az ostyát kisebb négyzetekre vágjuk és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!