RECEPTEK

Joghurtos, sajtos lepény

Finom sajtos lepény amely kiváló kenyér helyet a sűrű bab leveshez, zöldség vagy húsleveshez. Magába fogyasztva is nagyon finom egy pohár kefirrel.

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Gouda sajt,Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Gouda sajt100gramm
finomliszt200gramm
finomliszt-
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
repceolaj0
szódabikarbóna¾teáskanál
½teáskanál

 

Recept

1. 

finomliszt 200 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm  szódabikarbóna ¾ teáskanál   ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük a joghurtal, sóval és szódabikarbónával ( esetleg sütőporral ).

2. 

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapra helyezzük el és henger formát készítünk belőle. Hat részre osztjuk el.

3. 

Gouda sajt 100 gramm

A sajtot apróra lereszeljük

4. 

Minden egyes tésztából golyó formát csinálunk. A golyókat egy kicsit kinyújtjuk.

5. 

finomliszt

A lepény közepére tesszük a sajt egy részét és újra golyó formát csinálunk belőle. Szükség szerint hintsük meg lisztel.

6. 

Kinyújtjuk újra lepény formára, kb 20 cm átmérővel.

7. 

repceolaj

A lepényeket szárazon is süthetjük márvány bevonatos serpenyőben. Ha teflonban sütjük akkor ajánlatos egy kicsi olajjal bekenni. A lepényeket 1,5 percig az egyik oldaláról és...

8. 

repceolaj

...1,5 percig a másik oldaláról sütjük. A serpenyőből folyamatosan minden egyes lepény után távolítsuk el egy papírtörlővel az égett lisztet, amely a lepényekről lehullik és a serpenyőt kenjük meg mindig olajjal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés