Joghurtos, sajtos lepény
Finom sajtos lepény amely kiváló kenyér helyet a sűrű bab leveshez, zöldség vagy húsleveshez. Magába fogyasztva is nagyon finom egy pohár kefirrel.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Gouda sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
finomliszt | - | ||
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 | gramm | |
repceolaj | 0 | ||
szódabikarbóna | ¾ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • szódabikarbóna ¾ teáskanál • só ½ teáskanál
A lisztet összekeverjük a joghurtal, sóval és szódabikarbónával ( esetleg sütőporral ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6627.jpg)
2.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapra helyezzük el és henger formát készítünk belőle. Hat részre osztjuk el.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6629.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6632.jpg)
4.
Minden egyes tésztából golyó formát csinálunk. A golyókat egy kicsit kinyújtjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6633.jpg)
5.
A lepény közepére tesszük a sajt egy részét és újra golyó formát csinálunk belőle. Szükség szerint hintsük meg lisztel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6635.jpg)
6.
Kinyújtjuk újra lepény formára, kb 20 cm átmérővel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6637.jpg)
7.
A lepényeket szárazon is süthetjük márvány bevonatos serpenyőben. Ha teflonban sütjük akkor ajánlatos egy kicsi olajjal bekenni. A lepényeket 1,5 percig az egyik oldaláról és...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6641.jpg)
8.
...1,5 percig a másik oldaláról sütjük. A serpenyőből folyamatosan minden egyes lepény után távolítsuk el egy papírtörlővel az égett lisztet, amely a lepényekről lehullik és a serpenyőt kenjük meg mindig olajjal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001776/small/IMG_6651.jpg)
Jó étvágyat!