szakacsreceptek.hu

Szilveszteri tepertős pogácsa

Recept finom ropogós pogácsára. A pogácsák nem szárazak és lágy fűszerezésüknek köszönhetően kiválóan illenek a szilveszteri pezsgőhöz.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt300gramm
Friss élesztő20gramm
Kristálycukor½teáskanál
Margarin80gramm
1.5teáskanál
Tepertő150gramm
Tyúk tojás2darab
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 200 ml  friss élesztő 20 g  kristálycukor ½ TK  finomliszt 300 g  tyúk tojás 1 db   1.5 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

Egy kevés langyon tejben élesztőt morzsolunk, hozzáadunk egy kevés cukrot és kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, tojást, sót, borsot és a felmaradt tejet öntjük, majd hozzáadjuk a kovászt és lágy, puha tésztát készítünk, amely nem ragad. A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk, majd meleg helyen egy órát kelni hagyjuk.

Tészta

2. Töltelék

tepertő 150 g  margarin 80 g

A ledarált tepertőt összekeverjük a puha növényi zsiradékkal.

Töltelék

3. 

A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, megkenjük a tepertős masszával.

4. 

A tésztát elkezdjük hajtogatni, boríték formára rakjuk. A felső szélét behajtjuk a tészta közepére, az alsót szintén, hogy a szélek ne érjenek össze.

5. 

Ezután áthajtjuk az egyik szélét a másikra, és kb 10 percig még kelni hagyjuk, majd a tésztát újból kinyújtjuk, és a folyamatot megismételjük.

6. 

A tésztát kinyújtjuk, és pogácsákat vágunk ki.

7. 

tyúk tojás 1 db

A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 15 percig kb 180°C-on sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés