szakacsreceptek.hu

Szilveszteri tepertős pogácsa

    

Recept finom ropogós pogácsára. A pogácsák nem szárazak és lágy fűszerezésüknek köszönhetően kiválóan illenek a szilveszteri pezsgőhöz.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt300gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor½teáskanál
margarin80gramm
1.5teáskanál
tepertő150gramm
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  friss élesztő 20 gramm  kristálycukor ½ teáskanál  finomliszt 300 gramm  tyúk tojás 1 darab   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Egy kevés langyon tejben élesztőt morzsolunk, hozzáadunk egy kevés cukrot és kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, tojást, sót, borsot és a felmaradt tejet öntjük, majd hozzáadjuk a kovászt és lágy, puha tésztát készítünk, amely nem ragad. A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk, majd meleg helyen egy órát kelni hagyjuk.

Tészta

2. Töltelék

tepertő 150 gramm  margarin 80 gramm

A ledarált tepertőt összekeverjük a puha növényi zsiradékkal.

Töltelék

3. 

A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, megkenjük a tepertős masszával.

4. 

A tésztát elkezdjük hajtogatni, boríték formára rakjuk. A felső szélét behajtjuk a tészta közepére, az alsót szintén, hogy a szélek ne érjenek össze.

5. 

Ezután áthajtjuk az egyik szélét a másikra, és kb 10 percig még kelni hagyjuk, majd a tésztát újból kinyújtjuk, és a folyamatot megismételjük.

6. 

A tésztát kinyújtjuk, és pogácsákat vágunk ki.

7. 

tyúk tojás 1 darab

A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 15 percig kb 180°C-on sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés