szakacsreceptek.hu

Tepertős muffin pogácsa

Egyszerűen elkészíthető közkedvelt tepertős pogácsa kicsit másképpen.

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt350gramm
Finomliszt
Friss élesztő40gramm
Kristálycukor½teáskanál
Sertészsír
2teáskanál
Tejföl (14-18%)200gramm
Tepertő250gramm
Tyúk tojás3darab
Zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 50 ml  kristálycukor ½ TK  friss élesztő 40 g

Meleg tejben cukrot keverünk el, hozzáadjuk az élesztőt és kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 350 g  tejföl (14-18%) 200 g  tyúk tojás 2 db   2 TK

A liszthez tejfölt, tojást, sót és kovászt adunk. Közepesen kemény tésztát készítünk, majd 20 percig letakarva kelni hagyjuk.

3. 

tepertő 250 g

A tepertő felét botmixer segítségével aprítjuk a másik felét apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tésztához és jól kidolgozzuk.

4. 

finomliszt

A tésztát liszttel meghintjük, letakarjuk és további 20 percig kelni hagyjuk.

5. 

Ezután a tésztát újból kidolgozzuk és egy fagylaltszedő segítségével, amelyet előtte vízbe mártunk...

6. 

sertészsír

... kupacokat szedünk a tésztából egy zsírral megkent muffin formába. A fagylaltszedőt többször vízbe mártjuk.

7. 

tyúk tojás 1 db

A pogácsákat megkenjük felvert tojással és 20 percig még a formában hagyjuk kelni.

8. 

Ízlés szerint megszórhatjuk szezám maggal, vastag szemű sóval vagy köménnyel.

9. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 C fokon.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés