szakacsreceptek.hu

Diós tepertős pogácsa

Diós tepertős pogácsa

    

Lágy és illatos pogácsa ropogós dió diódarabokkal, amely garantáltan azonnal elfogy.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt 00 Extra1evőkanál
finomliszt 00 Extra350gramm
friss élesztő40gramm
kristálycukor½teáskanál
pekándió150gramm
sertészsír35gramm
szezámmag1teáskanál
1.5teáskanál
tepertő150gramm
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  finomliszt 00 Extra 1 evőkanál  friss élesztő 40 gramm  kristálycukor ½ teáskanál

Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

2. 

tepertő 150 gramm

Addig, amíg a kovász el nem készül, apróra felvágjuk a tepertőt.

3. 

pekándió 150 gramm

A pekán (vagy friss) diót vastagra felszeleteljük.

4. 

finomliszt 00 Extra 350 gramm   1.5 teáskanál  sertészsír 35 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A lisztben elkeverjük a sót és a zsírt. Hozzáadjuk a meleg tejet, kovászt és nem ragadós sűrűbb tésztát készítünk.

5. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk.

6. 

Egyenletesen megszórjuk a felszeletelt dióval és a tepertővel.

7. 

A széleit egyenletesen mindkét oldalról behajtjuk, majd még egyszer hosszában is.

8. 

A tésztát kinyújtjuk és újra behajtogatjuk.

9. 

Utoljára kb egy centiméter vastagra nyújtjuk.

10. 

4-5 centiméter átmérőjű karikákat vágunk ki és elhelyezzük a sütőlapra (vagy kettőre, ha többet készítünk).

11. 

tyúk tojás 1 darab  szezámmag 1 teáskanál

A pogácsákat a tetején megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal és meleg helyen 20 percig kelni hagyjuk.

12. 

25 percig 200°C fokon sütjük.

13. 

Amennyiben nem fért el az adag egy sütőlapra, úgy a légkeverés funkcióval egymás fölé is behelyezheti és egyszerre sütheti meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés