Diós tepertős pogácsa

Lágy és illatos pogácsa ropogós dió diódarabokkal, amely garantáltan azonnal elfogy.
recept,recept fotó,tepertő,pekándió,Falatkák
Falatkák
Főzőcske
Adag
50
Adag tömege
21 g
Adag energiatartalma
80 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt 00 Extra | 1 53 | evőkanál kcal | |
finomliszt 00 Extra | 350 1218 | gramm kcal | |
friss élesztő | 40 41 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
pekándió | 150 1041 | gramm kcal | |
sertészsír | 35 314 | gramm kcal | |
szezámmag | 1 29 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tepertő | 150 1112 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • finomliszt 00 Extra 1 evőkanál • friss élesztő 40 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.



4.
finomliszt 00 Extra 350 gramm • só 1.5 teáskanál • sertészsír 35 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A lisztben elkeverjük a sót és a zsírt. Hozzáadjuk a meleg tejet, kovászt és nem ragadós sűrűbb tésztát készítünk.

5.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk.

6.
Egyenletesen megszórjuk a felszeletelt dióval és a tepertővel.

7.
A széleit egyenletesen mindkét oldalról behajtjuk, majd még egyszer hosszában is.

8.
A tésztát kinyújtjuk és újra behajtogatjuk.

9.
Utoljára kb egy centiméter vastagra nyújtjuk.

10.
4-5 centiméter átmérőjű karikákat vágunk ki és elhelyezzük a sütőlapra (vagy kettőre, ha többet készítünk).

11.
tyúk tojás 1 darab • szezámmag 1 teáskanál
A pogácsákat a tetején megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal és meleg helyen 20 percig kelni hagyjuk.

12.
25 percig 200°C fokon sütjük.

13.
Amennyiben nem fért el az adag egy sütőlapra, úgy a légkeverés funkcióval egymás fölé is behelyezheti és egyszerre sütheti meg.

Jó étvágyat!