Diós tepertős pogácsa
Lágy és illatos pogácsa ropogós dió diódarabokkal, amely garantáltan azonnal elfogy.
recept,recept fotó,tepertő,pekándió,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt 00 Extra | 1 | evőkanál | |
finomliszt 00 Extra | 350 | gramm | |
friss élesztő | 40 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
pekándió | 150 | gramm | |
sertészsír | 35 | gramm | |
szezámmag | 1 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tepertő | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • finomliszt 00 Extra 1 evőkanál • friss élesztő 40 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
4.
finomliszt 00 Extra 350 gramm • só 1.5 teáskanál • sertészsír 35 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A lisztben elkeverjük a sót és a zsírt. Hozzáadjuk a meleg tejet, kovászt és nem ragadós sűrűbb tésztát készítünk.
5.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk.
6.
Egyenletesen megszórjuk a felszeletelt dióval és a tepertővel.
7.
A széleit egyenletesen mindkét oldalról behajtjuk, majd még egyszer hosszában is.
8.
A tésztát kinyújtjuk és újra behajtogatjuk.
9.
Utoljára kb egy centiméter vastagra nyújtjuk.
10.
4-5 centiméter átmérőjű karikákat vágunk ki és elhelyezzük a sütőlapra (vagy kettőre, ha többet készítünk).
11.
tyúk tojás 1 darab • szezámmag 1 teáskanál
A pogácsákat a tetején megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal és meleg helyen 20 percig kelni hagyjuk.
12.
25 percig 200°C fokon sütjük.
13.
Amennyiben nem fért el az adag egy sütőlapra, úgy a légkeverés funkcióval egymás fölé is behelyezheti és egyszerre sütheti meg.
Jó étvágyat!