RECEPTEK

Sonkás pizzás háromszög

Sonkás pizzás háromszög

Nagyszerű harapnivaló, amely az ínyenceket sem hagyja cserben.

recept,recept fotó,paradicsomszósz,szurokfű (oregánó),párolt sertéssonka,sampinyon (konzerv),kemény sajt,Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt500gramm
friss élesztő20gramm
kemény sajt200gramm
ketchup-
kristálycukor½teáskanál
napraforgó olaj100milliliter
paradicsomszósz250milliliter
párolt sertéssonka400gramm
sampinyon (konzerv)200gramm
szurokfű (oregánó)1teáskanál
1teáskanál
tyúk tojás-
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 20 gramm  finomliszt 500 gramm   1 teáskanál  napraforgó olaj 100 milliliter

Meleg cukrozott tejben kovászt készítünk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, sót, olajat, és a kovászt. Kidolgozzuk a tésztát, majd kelni hagyjuk.

2. 

paradicsomszósz 250 milliliter  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

A paradicsompürét összekeverjük oregánóval.

3. 

ketchup

A tészta felét kinyújtjuk egy liszttel meghintett gyúrólapon, megkenjük a paradicsom pürével. Hozzáadunk egy kis ketchupot.

4. 

párolt sertéssonka 400 gramm

A kimért sonka felét rárakjuk.

5. 

sampinyon (konzerv) 200 gramm  kemény sajt 200 gramm

A sonkára egyenletesen felhelyezzük a sampinyon gombát, és a reszelt sajt felét. A tésztát roládba tekerjük.

6. 

Háromszögeket vágunk belőle.

7. 

tyúk tojás

A sütőpapírral bélelt sütőlapra ráhelyezzük a fekve a háromszögeket. Megkenjük felvert tojással és aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a tészta másik felét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit