Sonkás pizzás háromszög

Nagyszerű harapnivaló, amely az ínyenceket sem hagyja cserben.
recept,recept fotó,paradicsomszósz,szurokfű (oregánó),párolt sertéssonka,sampinyon (konzerv),kemény sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
| finomliszt | 500 1735  | gramm kcal  | |
| friss élesztő | 20 21  | gramm kcal  | |
| kemény sajt | 200 760  | gramm kcal  | |
| ketchup | 0 ??  | kcal  | |
| kristálycukor | ½ 11  | teáskanál kcal  | |
| napraforgó olaj | 100 899  | milliliter kcal  | |
| paradicsomszósz | 250 170  | milliliter kcal  | |
| párolt sertéssonka | 400 416  | gramm kcal  | |
| sampinyon (konzerv) | 200 42  | gramm kcal  | |
| szurokfű (oregánó) | 1 14  | teáskanál kcal  | |
| só | 1 0  | teáskanál kcal  | |
| tyúk tojás | 0 ??  | kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 250 120  | milliliter kcal  | 
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 500 gramm • só 1 teáskanál • napraforgó olaj 100 milliliter
Meleg cukrozott tejben kovászt készítünk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, sót, olajat, és a kovászt. Kidolgozzuk a tésztát, majd kelni hagyjuk.

2.
paradicsomszósz 250 milliliter • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
A paradicsompürét összekeverjük oregánóval.

3.
A tészta felét kinyújtjuk egy liszttel meghintett gyúrólapon, megkenjük a paradicsom pürével. Hozzáadunk egy kis ketchupot.


5.
sampinyon (konzerv) 200 gramm • kemény sajt 200 gramm
A sonkára egyenletesen felhelyezzük a sampinyon gombát, és a reszelt sajt felét. A tésztát roládba tekerjük.

6.
Háromszögeket vágunk belőle.

7.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra ráhelyezzük a fekve a háromszögeket. Megkenjük felvert tojással és aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a tészta másik felét.

Jó étvágyat!























