Töltött szendvicskenyerek
Kiváló előétel és harapnivaló. Tányéron tálaljuk és evőeszközzel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,fehér szendvicskenyér,ömlesztett sajt,párolt sertéssonka,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 125 | gramm | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
fehér szendvicskenyér | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
kápia paprika, friss | 100 | gramm | |
párolt sertéssonka | 200 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 50 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
ömlesztett sajt | 200 | gramm |
Recept
1.
fehér szendvicskenyér 300 gramm • tyúk tojás 5 darab
A szeletelt szendvics kenyérből késsel kivájjuk a belsejét egy tálba helyezzük és összemorzsoljuk.
2.
vaj 50 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • ömlesztett sajt 200 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A vajat mustárral összekeverjük és hozzáadjuk a sajtot, sót és a borsot.
6.
Hozzáadjuk a kivájt feldarabolt kenyérbelet. Alaposan összekeverjük az egészet.
9.
A tojást apróra vágjuk.
10.
A mozzarella sajtot és a tojást a töltelékhez keverjük.
11.
A szendvics kenyereket fokozatosan egymásra rakjuk, A tölteléket belenyomkodjuk, és a közepére egy mélyedést csinálunk.
12.
A mélyedésbe beletesszük a tojást.
13.
Folpackba tekerjük és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük,hogy szépen összeálljon. Szeletelve kínáljuk.
14. Tálalási ötletek
A szendvicskenyereket paradicsom szeletekkel díszíthetjük és tartármártással.
Jó étvágyat!