szakacsreceptek.hu

Töltött szendvicskenyerek

    

Kiváló előétel és harapnivaló. Tányéron tálaljuk és evőeszközzel fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

fehér szendvicskenyér 300 gramm  tyúk tojás 5 darab

A szeletelt szendvics kenyérből késsel kivájjuk a belsejét egy tálba helyezzük és összemorzsoljuk.

2. 

vaj 50 gramm  teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál  ömlesztett sajt 200 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   ½ teáskanál

A vajat mustárral összekeverjük és hozzáadjuk a sajtot, sót és a borsot.

3. 

kápia paprika, friss 100 gramm

A paprikát megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel.

4. 

csemege uborka 100 gramm

Az uborkát...

5. 

párolt sertéssonka 200 gramm

...és a sonkát szintén kockákra szeleteljük fel.

6. 

Hozzáadjuk a kivájt feldarabolt kenyérbelet. Alaposan összekeverjük az egészet.

7. 

tejföl (14-18%) 50 gramm

Hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt.

8. 

Mozzarella sajt 125 gramm

A mozzarella sajtot apróra vágjuk.

9. 

A tojást apróra vágjuk.

10. 

A mozzarella sajtot és a tojást a töltelékhez keverjük.

11. 

A szendvics kenyereket fokozatosan egymásra rakjuk, A tölteléket belenyomkodjuk, és a közepére egy mélyedést csinálunk.

12. 

A mélyedésbe beletesszük a tojást.

13. 

Folpackba tekerjük és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük,hogy szépen összeálljon. Szeletelve kínáljuk.

14. Tálalási ötletek

A szendvicskenyereket paradicsom szeletekkel díszíthetjük és tartármártással.

Tálalási ötletek

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés