Sült gesztenye

Az ősz és a tél elengedhetetlen hangulati eleme a sült gesztenye. A papírstaniclibe csomagolt forró gesztenye ellenállhatatlan illata, édes ízes és ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy őszi-téli nap feledhetetlenné váljon.
recept,recept fotó,gesztenye,Falatkák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Falatkák
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
113 g
Adag energiatartalma
195 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Recept
1.
gesztenye 400 gramm
A legfontosabb, hogy mindig hibátlan alapanyaggal dolgozzunk.Mossuk meg és töröljük meg.

2.
A gesztenyéket sütés előtt vagdossuk be egy keresztirányú vágással 1-2 mm vastagon.

3.
víz 50 milliliter • só 1 csipet
A gesztenyéket sütőtálba rakjuk a bevágott résszel felfelé. Egy pici vizet öntünk alá és sózzuk.

4.
35 percig 220°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!