Sült gesztenye
![Sült gesztenye](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001779/img_hu_4x3/sult-gesztenye_00180.jpg)
Az ősz és a tél elengedhetetlen hangulati eleme a sült gesztenye. A papírstaniclibe csomagolt forró gesztenye ellenállhatatlan illata, édes ízes és ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy őszi-téli nap feledhetetlenné váljon.
recept,recept fotó,gesztenye,Falatkák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Falatkák
Recept
1.
gesztenye 400 gramm
A legfontosabb, hogy mindig hibátlan alapanyaggal dolgozzunk.Mossuk meg és töröljük meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001779/small/IMG_9476.jpg)
2.
A gesztenyéket sütés előtt vagdossuk be egy keresztirányú vágással 1-2 mm vastagon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001779/small/IMG_9480.jpg)
3.
víz 50 milliliter • só 1 csipet
A gesztenyéket sütőtálba rakjuk a bevágott résszel felfelé. Egy pici vizet öntünk alá és sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001779/small/IMG_9487.jpg)
4.
35 percig 220°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001779/small/IMG_9488.jpg)
Jó étvágyat!