RECEPTEK

Zsályás pesto

Zsályás pesto

Pikáns sűrű szósz isteni illattal. A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva

recept,recept fotó,zsályalevél,Falatkák,Olasz receptek,Gluténmentes

Falatkák

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Grana Padano sajt30gramm
fehér bors, őrölt-
fokhagyma4gerezd
olivaolaj1deciliter
pekándió30gramm
-
zsályalevél-

 

Recept

1. 

zsályalevél  fokhagyma 4 gerezd  pekándió 30 gramm

Eredetileg mozsárban kell készíteni, de kézi botmixerrel vagy aprítóval is történhet a pesto készítés. Először a zsálya leveleit és a fokhagymákat törjük pépesre majd adjuk hozzá a diót és törjük össze.

2. 

olivaolaj 1 deciliter    fehér bors, őrölt

Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, kis adagonként dolgozzuk bele, sózzuk, borsozzuk.

3. 

Grana Padano sajt 30 gramm

Adhatunk hozzá egy kevés parmezánt vagy grana padano sajtot és keverjük össze.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit