szakacsreceptek.hu

Zsályás pesto

    

Pikáns sűrű szósz isteni illattal. A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

zsályalevél  fokhagyma 4 gerezd  pekándió 30 gramm

Eredetileg mozsárban kell készíteni, de kézi botmixerrel vagy aprítóval is történhet a pesto készítés. Először a zsálya leveleit és a fokhagymákat törjük pépesre majd adjuk hozzá a diót és törjük össze.

2. 

olivaolaj 1 deciliter    fehér bors, őrölt

Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, kis adagonként dolgozzuk bele, sózzuk, borsozzuk.

3. 

Grana Padano sajt 30 gramm

Adhatunk hozzá egy kevés parmezánt vagy grana padano sajtot és keverjük össze.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés