Zsályás pesto
Pikáns sűrű szósz isteni illattal. A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva
recept,recept fotó,zsályalevél,Falatkák,Olasz receptek,Gluténmentes
Falatkák
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Grana Padano sajt | 30 | gramm | |
fehér bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 4 | gerezd | |
olivaolaj | 1 | deciliter | |
pekándió | 30 | gramm | |
só | - | ||
zsályalevél | - |
Recept
1.
zsályalevél • fokhagyma 4 gerezd • pekándió 30 gramm
Eredetileg mozsárban kell készíteni, de kézi botmixerrel vagy aprítóval is történhet a pesto készítés. Először a zsálya leveleit és a fokhagymákat törjük pépesre majd adjuk hozzá a diót és törjük össze.
2.
olivaolaj 1 deciliter • só • fehér bors, őrölt
Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, kis adagonként dolgozzuk bele, sózzuk, borsozzuk.
3.
Grana Padano sajt 30 gramm
Adhatunk hozzá egy kevés parmezánt vagy grana padano sajtot és keverjük össze.
Jó étvágyat!