Sült töltött paprika

Serpenyőn elkészített töltött paprika. Tálalhatjuk például teljes kiőrlésű kenyérrel is.
recept,recept fotó,paprika,Falatkák,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
kemény sajt | 100 380 | gramm kcal | |
metélőhagyma | 1 3 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
paprika | 6 ?? | darab kcal | |
száraz szalámi | 150 645 | gramm kcal | |
túró, lágy | 100 119 | gramm kcal |
Recept
1. A paprika elkészítése
paprika 6 darab
A paprikákat megmossuk, levágjuk a tetejét és eltávolítjuk a magvakat.

2. A töltelék elkészítése
túró, lágy 100 gramm • metélőhagyma 1 teáskanál • száraz szalámi 150 gramm • kemény sajt 100 gramm
A túrót és a metélőhagymát összekeverjük. A száraz szalámit vékony karikákra vágunk. 6 db. karikát meghagyunk egészben a többit pedig csíkokra felvágjuk. Ezeket belekeverjük a metélőhagymás túróhoz. A kemény sajtot vastagabb, megfelelően nagy csíkokra szeleteljük, úgy, hogy ne legyenek nagyobbak, mint az elkészített paprika.

3. A paprika megtöltése
A paprikába belehelyezzük a sajtot, majd megtöltjük a túrós masszával és a végét a szalámi karikával lezárjuk.

4. Sütés
olivaolaj 3 evőkanál
A serpenyőn felmelegítünk egy kis olajat. Belerakjuk a paprikákat majd minden oldalról megpirítjuk. Ügyelünk arra, hogy a szalámi karika ki ne essen - időnként benyomkodjuk - hogy ki ne folyjon a töltelék.

Jó étvágyat!