Sült töltött paprika
![Sült töltött paprika](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000160/img_hu_4x3/sult-toltott-paprika_00180.jpg)
Serpenyőn elkészített töltött paprika. Tálalhatjuk például teljes kiőrlésű kenyérrel is.
recept,recept fotó,paprika,Falatkák,Szezonális receptek,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
kemény sajt | 100 | gramm | |
metélőhagyma | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
paprika | 6 | darab | |
száraz szalámi | 150 | gramm | |
túró, lágy | 100 | gramm |
Recept
1. A paprika elkészítése
paprika 6 darab
A paprikákat megmossuk, levágjuk a tetejét és eltávolítjuk a magvakat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000160/small/1.jpg)
2. A töltelék elkészítése
túró, lágy 100 gramm • metélőhagyma 1 teáskanál • száraz szalámi 150 gramm • kemény sajt 100 gramm
A túrót és a metélőhagymát összekeverjük. A száraz szalámit vékony karikákra vágunk. 6 db. karikát meghagyunk egészben a többit pedig csíkokra felvágjuk. Ezeket belekeverjük a metélőhagymás túróhoz. A kemény sajtot vastagabb, megfelelően nagy csíkokra szeleteljük, úgy, hogy ne legyenek nagyobbak, mint az elkészített paprika.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000160/small/2.jpg)
3. A paprika megtöltése
A paprikába belehelyezzük a sajtot, majd megtöltjük a túrós masszával és a végét a szalámi karikával lezárjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000160/small/3.jpg)
4. Sütés
olivaolaj 3 evőkanál
A serpenyőn felmelegítünk egy kis olajat. Belerakjuk a paprikákat majd minden oldalról megpirítjuk. Ügyelünk arra, hogy a szalámi karika ki ne essen - időnként benyomkodjuk - hogy ki ne folyjon a töltelék.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000160/small/5.jpg)
Jó étvágyat!