szakacsreceptek.hu

Kolbász barna sörös mártásban

    

Töltött kolbászok finom sörös mártásban. Egyszerű, laktotó és régen még olcsó vacsora is. :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
barna sör200milliliter
hagyma400gramm
napraforgó olaj100milliliter
paprika200gramm
paradicsomszósz200milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
szalonnasütő kolbász800gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál

1. 

szalonnasütő kolbász 800 gramm

Nyolc darab szalonnasütő kolbászt megmossunk, és hosszában elvágunk. Egymás mellé szorosan rakjuk a sütő tálba.

2. 

hagyma 400 gramm

A hagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és aztán félkarikákra.

3. 

paprika 200 gramm

A paprikát megmossuk, és megtisztítjuk a magháztól és csíkokra vágjuk.

4. 

A kolbászok közé rakjuk a hagymát és a paprikát.

5. 

A maradék hagymát rászórjuk a kolbászra.

6. 

teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál  napraforgó olaj 100 milliliter

Egy tálban összekeverjük az olajat a mustárral.

7. 

paradicsomszósz 200 milliliter

Hozzá adjuk a paradicsom pürét vagy a ketchupot.

8. 

 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  barna sör 200 milliliter

Sót, őrült pirospaprikát adunk hozzá és a végén hozzáöntjük a barna sört. Alaposan összekeverjük.

9. 

A mártás két harmadát a kolbászokra öntjük.

10. 

Előmelegített sütőbe helyezzük a lefedett sütőtálat és 35 percig sütjük 180°C.

11. 

Ezután levesszük a fedőt és a kolbászokra öntjük a maradék mártást. Sütőbe tesszük újra 15 percig 220°C.

12. 

Melegen tálaljuk friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés