szakacsreceptek.hu

Kolbász barna sörös mártásban

Kolbász barna sörös mártásban

    

Töltött kolbászok finom sörös mártásban. Egyszerű, laktotó és régen még olcsó vacsora is. :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Falatkák  Gluténmentes  

 

1. 

szalonnasütő kolbász 800 gramm

Nyolc darab szalonnasütő kolbászt megmossunk, és hosszában elvágunk. Egymás mellé szorosan rakjuk a sütő tálba.

2. 

hagyma 400 gramm

A hagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és aztán félkarikákra.

3. 

paprika 200 gramm

A paprikát megmossuk, és megtisztítjuk a magháztól és csíkokra vágjuk.

4. 

A kolbászok közé rakjuk a hagymát és a paprikát.

5. 

A maradék hagymát rászórjuk a kolbászra.

6. 

teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál  napraforgó olaj 100 milliliter

Egy tálban összekeverjük az olajat a mustárral.

7. 

paradicsomszósz 200 milliliter

Hozzá adjuk a paradicsom pürét vagy a ketchupot.

8. 

 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  barna sör 200 milliliter

Sót, őrült pirospaprikát adunk hozzá és a végén hozzáöntjük a barna sört. Alaposan összekeverjük.

9. 

A mártás két harmadát a kolbászokra öntjük.

10. 

Előmelegített sütőbe helyezzük a lefedett sütőtálat és 35 percig sütjük 180°C.

11. 

Ezután levesszük a fedőt és a kolbászokra öntjük a maradék mártást. Sütőbe tesszük újra 15 percig 220°C.

12. 

Melegen tálaljuk friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

barna sör200milliliter
hagyma400gramm
napraforgó olaj100milliliter
paprika200gramm
paradicsomszósz200milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
szalonnasütő kolbász800gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés