szakacsreceptek.hu

Pácolt sajtok Gyros fűszerekkel

Pácolt sajtok Gyros fűszerekkel

    

A Gyros fűszeres keverékének köszönhetően a kiváló ízű sajtok alkalmasak előételnek, de akár reggelire is. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

Camembert sajt 125 gramm  Niva sajt 120 gramm  Gouda sajt 200 gramm  Ementáli sajt 150 gramm

A különféle sajtokat kisebb kockákra, háromszögekre vágjuk.

2. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  szárított fokhagyma ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A sajtokat a munkalapon összekeverjük a fűszerekkel.

3. 

hagyma 300 gramm

A hagymát megtisztítjuk, vékonyra vágjuk.

4. 

Egy mély tálba kezdünk egy réteg szétszedett hagymát és egy réteg sajtot felváltva helyezni. Ismételjük meg az eljárást, amíg az összes összetevő el nem fogy.

5. 

olivaolaj  napraforgó olaj  szárított fokhagyma ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ¼ teáskanál

A sajtokat egyenletesen öntsük le olajokkal 1:1 arányban, a tetejét ismét szórjuk meg fűszerekkel, pár napig tároljuk a hűtőben. Kb. 4-5 nap múlva már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!

Camembert sajt125gramm
Ementáli sajt150gramm
Gouda sajt200gramm
Niva sajt120gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma300gramm
napraforgó olaj-
olivaolaj-
piros paprika, őrölt2.25teáskanál
szárított fokhagyma1teáskanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés