Pácolt sajtok Gyros fűszerekkel
A Gyros fűszeres keverékének köszönhetően a kiváló ízű sajtok alkalmasak előételnek, de akár reggelire is. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,Camembert sajt,Niva sajt,Gouda sajt,Ementáli sajt,hagyma,Falatkák,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 125 | gramm | |
Ementáli sajt | 150 | gramm | |
Gouda sajt | 200 | gramm | |
Niva sajt | 120 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
olivaolaj | - | ||
piros paprika, őrölt | 2.25 | teáskanál | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál |
Recept
1.
Camembert sajt 125 gramm • Niva sajt 120 gramm • Gouda sajt 200 gramm • Ementáli sajt 150 gramm
A különféle sajtokat kisebb kockákra, háromszögekre vágjuk.
2.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • szárított fokhagyma ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A sajtokat a munkalapon összekeverjük a fűszerekkel.
4.
Egy mély tálba kezdünk egy réteg szétszedett hagymát és egy réteg sajtot felváltva helyezni. Ismételjük meg az eljárást, amíg az összes összetevő el nem fogy.
5.
olivaolaj • napraforgó olaj • szárított fokhagyma ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ¼ teáskanál
A sajtokat egyenletesen öntsük le olajokkal 1:1 arányban, a tetejét ismét szórjuk meg fűszerekkel, pár napig tároljuk a hűtőben. Kb. 4-5 nap múlva már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!