Sütőtökös gofri
Egy finom sós sütőtök gofri recept, ideális rágcsálni való a nyirkos őszi időben.
recept,recept fotó,tökmag, hámozott,vajtök,Falatkák,Vegetáriánus receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 100 | gramm | |
olivaolaj | 100 | milliliter | |
rozmaring | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
tökmag, hámozott | 50 | gramm | |
vajtök | 400 | gramm |
Recept
1.
vajtök 400 gramm
A tököt megpucoljuk és holdacskákra szeleteljük fel. Sütőpapírral bélelt sütő lapon 200 °C 40 percig sütjük.
2.
rétesliszt 150 gramm • finomliszt 100 gramm • só 2 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • rozmaring 1 teáskanál
A lisztet, sütő port, egy csipetnyi sót, szárított fokhagymát és egy kevés rozmaringot kevesünk össze. A tökök hagyjuk kihűlni , majd meghántjuk és botmixerrel vagy villával pépesítjük.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • olivaolaj 100 milliliter
A pépet hozzáadjuk a liszt keverékhez, adunk még hozzá olajat és tejet. Az egészet alaposan összekeverjük.
4.
Az így elkészített tészta elégé ragadós. ezért sütőpapírra helyezzük és 5 mm vastagra nyújtjuk ki.
5.
tyúk tojás 1 darab • tökmag, hámozott 50 gramm
A tésztát a sütőpapírral együtt áthelyezzük a sütőlapra. A tésztát felvágjuk négyzetekre vagy háromszögekre, megkenjük felvert tojással és tökmaggal díszítjük ki.
6.
200 °C. sütjük 20 percig.
Jó étvágyat!