szakacsreceptek.hu

Sütőtökös gofri

     

Egy finom sós sütőtök gofri recept, ideális rágcsálni való a nyirkos őszi időben.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Finomliszt100gramm
Olivaolaj100milliliter
Rozmaring1teáskanál
Rétesliszt150gramm
Szárított fokhagyma1teáskanál
2teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
Tyúk tojás1darab
Tökmag, hámozott50gramm
Vajtök400gramm

1. 

vajtök 400 g

A tököt megpucoljuk és holdacskákra szeleteljük fel. Sütőpapírral bélelt sütő lapon 200 °C 40 percig sütjük.

2. 

rétesliszt 150 g  finomliszt 100 g   2 TK  szárított fokhagyma 1 TK  rozmaring 1 TK

A lisztet, sütő port, egy csipetnyi sót, szárított fokhagymát és egy kevés rozmaringot kevesünk össze. A tökök hagyjuk kihűlni , majd meghántjuk és botmixerrel vagy villával pépesítjük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 ml  olivaolaj 100 ml

A pépet hozzáadjuk a liszt keverékhez, adunk még hozzá olajat és tejet. Az egészet alaposan összekeverjük.

4. 

Az így elkészített tészta elégé ragadós. ezért sütőpapírra helyezzük és 5 mm vastagra nyújtjuk ki.

5. 

tyúk tojás 1 db  tökmag, hámozott 50 g

A tésztát a sütőpapírral együtt áthelyezzük a sütőlapra. A tésztát felvágjuk négyzetekre vagy háromszögekre, megkenjük felvert tojással és tökmaggal díszítjük ki.

6. 

200 °C. sütjük 20 percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés