Juhtúrós- póréhagymás karikák.

Ízletes harapni valók az ünnepi asztalra, vagy csak egy ital mellé.
recept,recept fotó,póréhagyma,juhtúró,Falatkák
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 125 344 | gramm kcal | |
leveles tészta | 275 1100 | gramm kcal | |
póréhagyma | 150 69 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept
1.
póréhagyma 150 gramm • vaj 50 gramm
A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikára vágjuk. Szedjük szét a karikákat, és süssük vajban 5 percig.

2.
leveles tészta 275 gramm • tyúk tojás 1 darab
A hűtött leveles tésztát tekerjük ki, és tegyük együtt a papírral amire rá volt tekerve egy tepsibe. 8 téglalapra vágjuk fel. Verjük fel a tojásokat és dörzsöljük át mindegyik téglalapot.

3.
A póréhagyma 2/3-át a téglalapokra rakjuk rá . A tészta téglalapjait kis tálka alakúra formáljuk (sütéskor saját maguktól karikákra folynak szét ).

4.
juhtúró 125 gramm • tyúk tojás 1 darab • só
A juhtúrót összekeverjük a tojással és a maradék felvert tojással. Igény és ízlés szerint sózhatjuk .

5.
A juhtúrót a szétterített póréhagymákra rakjuk, a maradék póréhagymát pedig a juhtúró tetejére rakjuk.

6.
25 percig 200°C fokon sütjük.

7.
Kihűlés után a kifolyt tölteléket levágjuk és már tálalhatjuk is a finom karikákat.

Jó étvágyat!