szakacsreceptek.hu

Kolozsvári káposzta marhahúsból

    

Kedvelt káposztás specialitás darált húsból, rizsből, marha kolbászból, leöntve tejföllel. Igazi ínyenc fogás!

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

marhahús -comb 1200 gramm

A húst megmossuk és felvágjuk...

2. 

...majd ledaráljuk.

3. 

hagyma 300 gramm  napraforgó olaj 4 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

4. 

marhahúsból készült kolbász 350 gramm

A kolbászt karikákra vágjuk...

5. 

...és rövid ideig pirítjuk a hagymán.

6. 

kerek szemű rizs 350 gramm  víz 

A rizst átmossuk, lábasba öntjük, hozzáadjuk a sót és a vizet...

7. 

...majd puhára főzzük. Hagyjuk lehűlni.

8. 

A rizst összekeverjük a hússal.

9. 

kovászos káposzta 2 kilogramm

A káposztát szükség szerint megmossuk és felvágjuk.

10. 

sertészsír 2 evőkanál

A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, belerakjuk a káposzta felét és a hagymás kolbász felét.

11. 

 ½ teáskanál

A kolbászra rárakjuk a húst és megsózzuk.

12. 

Újabb rétegben rárakjuk a hagymás kolbász másik felét...

13. 

...majd letakarjuk a káposztával.

14. 

tejföl (14-18%) 400 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál   ½ teáskanál

A tejfölt összekeverjük tejjel, fűszerrel és sóval.

15. 

Leöntjük vele a káposztát.

16. 

Lefedve 180°C-on 50 percig sütjük. Majd fedő nélkül további 15-20 percig besütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés