Kolozsvári káposzta marhahúsból

Kedvelt káposztás specialitás darált húsból, rizsből, marha kolbászból, leöntve tejföllel. Igazi ínyenc fogás!
recept,recept fotó,marhahús -comb,marhahúsból készült kolbász,kerek szemű rizs,kovászos káposzta,Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
kerek szemű rizs | 350 1208 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 2 400 | kilogramm kcal | |
marhahús -comb | 1200 1752 | gramm kcal | |
marhahúsból készült kolbász | 350 1050 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 2 269 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | milliliter kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 64 | milliliter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
...majd ledaráljuk.

3.
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,


5.
...és rövid ideig pirítjuk a hagymán.

6.
kerek szemű rizs 350 gramm • víz • só
A rizst átmossuk, lábasba öntjük, hozzáadjuk a sót és a vizet...

7.
...majd puhára főzzük. Hagyjuk lehűlni.

8.
A rizst összekeverjük a hússal.


10.
sertészsír 2 evőkanál
A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, belerakjuk a káposzta felét és a hagymás kolbász felét.


12.
Újabb rétegben rárakjuk a hagymás kolbász másik felét...

13.
...majd letakarjuk a káposztával.

14.
tejföl (14-18%) 400 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • só ½ teáskanál
A tejfölt összekeverjük tejjel, fűszerrel és sóval.

15.
Leöntjük vele a káposztát.

16.
Lefedve 180°C-on 50 percig sütjük. Majd fedő nélkül további 15-20 percig besütjük.

Jó étvágyat!