Kolozsvári káposzta marhahúsból
Kedvelt káposztás specialitás darált húsból, rizsből, marha kolbászból, leöntve tejföllel. Igazi ínyenc fogás!
recept,recept fotó,marhahús -comb,marhahúsból készült kolbász,kerek szemű rizs,kovászos káposzta,Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
kerek szemű rizs | 350 | gramm | |
kovászos káposzta | 2 | kilogramm | |
marhahús -comb | 1200 | gramm | |
marhahúsból készült kolbász | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertészsír | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
víz | - |
Recept
2.
...majd ledaráljuk.
3.
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
5.
...és rövid ideig pirítjuk a hagymán.
6.
kerek szemű rizs 350 gramm • víz • só
A rizst átmossuk, lábasba öntjük, hozzáadjuk a sót és a vizet...
7.
...majd puhára főzzük. Hagyjuk lehűlni.
8.
A rizst összekeverjük a hússal.
10.
sertészsír 2 evőkanál
A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, belerakjuk a káposzta felét és a hagymás kolbász felét.
12.
Újabb rétegben rárakjuk a hagymás kolbász másik felét...
13.
...majd letakarjuk a káposztával.
14.
tejföl (14-18%) 400 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • só ½ teáskanál
A tejfölt összekeverjük tejjel, fűszerrel és sóval.
15.
Leöntjük vele a káposztát.
16.
Lefedve 180°C-on 50 percig sütjük. Majd fedő nélkül további 15-20 percig besütjük.
Jó étvágyat!