RECEPTEK

Bélszín tejszínes mártással

Bélszín tejszínes mártással

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Mi is a svíčková? Végeredményben és röviden: ízletes kombinációja az omlós bélszínnek, krémes mártásnak és természetesen a cseh konyha egyik alapkövének számító knédlinek.

recept,recept fotó,marhahús -comb,zsírszalonna,habtejszín (30-33%),Marhahús,Cseh receptek

Marhahús

Cseh receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

3 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Szendvicskenyér knédli recept

0

??

kcal

citromlé

2

7

evőkanál

kcal

ecet

2

13

evőkanál

kcal

fekete bors, egész

10

??

darab

kcal

finomliszt

30

105

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

200

622

milliliter

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

kristálycukor

1

61

evőkanál

kcal

marhahús -comb

800

1168

gramm

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

nemes babérlevél

6

??

darab

kcal

petrezselyem

200

126

gramm

kcal

répa

300

135

gramm

kcal

szegfűbors

5

??

darab

kcal

2

0

teáskanál

kcal

teljes zsírtartalmú mustár

1

19

evőkanál

kcal

víz

400

0

milliliter

kcal

zeller

150

75

gramm

kcal

zsírszalonna

200

1280

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

100

48

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 150 gramm  répa 300 gramm  petrezselyem 200 gramm  zeller 150 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk fel. A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk fel. A...

2. 

marhahús -comb 800 gramm  zsírszalonna 200 gramm

Megmossuk átszúrjuk a húst, a lyukakba beletesszük a vékony szeletekre vágott szalonnát.

Megmossuk átszúrjuk a húst, a lyukakba...

3. 

napraforgó olaj

Az elkészített húst mindkét oldaláról olajon megsütjük.

Az elkészített húst mindkét oldaláról olajon...

4. 

víz 300 milliliter   2 teáskanál  szegfűbors 5 darab  fekete bors, egész 10 darab  nemes babérlevél 6 darab

A vízbe babérlevelet és borsot rakunk felforraljuk, sót adunk hozzá.

A vízbe babérlevelet és borsot rakunk...

5. 

kristálycukor 1 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál

A szalonnát ami megmaradt kisütjük. Hagymás zsíron a tepertőket megpirítjuk. Cukrot szórunk hozzá és egy kevés mustárt is adhatunk hozzá és karamellizáljuk.

A szalonnát ami megmaradt kisütjük. Hagymás...

6. 

ecet 2 evőkanál  citromlé 2 evőkanál  víz 100 milliliter

Hozzá adjuk a zöldséget, ecetet, citrom levét. Egy pici lereszelt citrom héját is keverhetünk hozzá. Összekeverjük, vizet öntünk hozzá és lefedve percig párolni hagyjuk.

Hozzá adjuk a zöldséget, ecetet, citrom levét....

7. 

A zöldséghez hozzá adjuk a húst és rá öntjük az elkészített, leszűrt vizet amiben a babérlevelet és a borsot főztük. Tovább főzzük lefedve amíg a hús puha nem lesz ( kb 1,5 vagy 2 órán keresztül ). Szükség szerint adunk hozzá vizet.

A zöldséghez hozzá adjuk a húst és rá...

8. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  habtejszín (30-33%) 200 milliliter  finomliszt 30 gramm

A puhára főt húst kivesszük. Tejben,és tejszínben lisztet habarunk el. Hozzáadjuk a zöldséghez, felforraljuk és botmixerrel turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk vagy esetleg ecetet adunk hozzá.

A puhára főt húst kivesszük. Tejben,és...

9. 

Szendvicskenyér knédli recept

A húst szeletekre vágjuk, leöntjük a mártással és knédlivel tálaljuk.

A húst szeletekre vágjuk, leöntjük a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés