szakacsreceptek.hu

Bélszín tejszínes mártással

    

Mi is a svíčková? Végeredményben és röviden: ízletes kombinációja az omlós bélszínnek, krémes mártásnak és természetesen a cseh konyha egyik alapkövének számító knédlinek.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

3 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
NO TITLE recept-
citromlé2evőkanál
ecet2evőkanál
fekete bors, egész10darab
finomliszt30gramm
habtejszín (30-33%)200milliliter
hagyma150gramm
kristálycukor1evőkanál
marhahús -comb800gramm
napraforgó olaj-
nemes babérlevél6darab
petrezselyem200gramm
répa300gramm
szegfűbors5darab
2teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
víz400milliliter
zeller150gramm
zsírszalonna200gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. 

hagyma 150 gramm  répa 300 gramm  petrezselyem 200 gramm  zeller 150 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk fel. A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

2. 

marhahús -comb 800 gramm  zsírszalonna 200 gramm

Megmossuk átszúrjuk a húst, a lyukakba beletesszük a vékony szeletekre vágott szalonnát.

3. 

napraforgó olaj

Az elkészített húst mindkét oldaláról olajon megsütjük.

4. 

víz 300 milliliter   2 teáskanál  szegfűbors 5 darab  fekete bors, egész 10 darab  nemes babérlevél 6 darab

A vízbe babérlevelet és borsot rakunk felforraljuk, sót adunk hozzá.

5. 

kristálycukor 1 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál

A szalonnát ami megmaradt kisütjük. Hagymás zsíron a tepertőket megpirítjuk. Cukrot szórunk hozzá és egy kevés mustárt is adhatunk hozzá és karamellizáljuk.

6. 

ecet 2 evőkanál  citromlé 2 evőkanál  víz 100 milliliter

Hozzá adjuk a zöldséget, ecetet, citrom levét. Egy pici lereszelt citrom héját is keverhetünk hozzá. Összekeverjük, vizet öntünk hozzá és lefedve percig párolni hagyjuk.

7. 

A zöldséghez hozzá adjuk a húst és rá öntjük az elkészített, leszűrt vizet amiben a babérlevelet és a borsot főztük. Tovább főzzük lefedve amíg a hús puha nem lesz ( kb 1,5 vagy 2 órán keresztül ). Szükség szerint adunk hozzá vizet.

8. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  habtejszín (30-33%) 200 milliliter  finomliszt 30 gramm

A puhára főt húst kivesszük. Tejben,és tejszínben lisztet habarunk el. Hozzáadjuk a zöldséghez, felforraljuk és botmixerrel turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk vagy esetleg ecetet adunk hozzá.

9. 

NO TITLE recept

A húst szeletekre vágjuk, leöntjük a mártással és knédlivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés