Rebarbarás krémszelet

Egyszerűen fenséges, savanykás rebarbarás töltelékkel, édes kakaós piskótával és finom tejszínhabbal a tetején.
recept,recept fotó,rebarbara,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Desszertek,Szezonális receptek
Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 0 ?? | kcal | |
habfixáló | 2 ?? | csomag kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 205 825 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 65 235 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | gramm kcal | |
rebarbara | 250 50 | gramm kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | 40 120 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 256 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept


3.
víz 50 milliliter • napraforgó olaj 50 gramm • kakaó 1 evőkanál
Hozzákeverjük az olajat, vizet és a kakaót.

4.
rétesliszt 60 gramm • teljes kiőrlésű/sima rozslist 40 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
A tojássárgákhoz hozzáadjuk felváltva a lisztet a szódabikarbónával és a felvert tojásfehérje habot.

5.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki (30x20 cm).

6.
15 percig 200°C fokon sütjük.

7.
rebarbara 250 gramm • kristálycukor 125 gramm
A rebarbarát megpucoljuk, apróra szeleteljük és egy fazékba helyezzük. Cukrot szórunk hozzá és főzzük.

8.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • kukoricakeményítő 65 gramm
Tejben kukorica keményítőt keverünk el.

9.
Hozzáöntjük a rebarbarához és sűrűre főzzük.

10.
Hideg vízfürdőben állandó keverés mellet egy kicsit lehűtjük (nem teljesen hidegre).



13.
A piskótalapot kivesszük a sütőből és kiborítjuk....

14.
...és rá visszük a rebarbarás tölteléket.Elegyengetjük.


16.
A tejszínhabot a töltelék tetejére rakjuk.


18.
Ezután felszeleteljük és máris kész a fincsi sütike.

Jó étvágyat!