RECEPTEK

Rebarbarás krémszelet

Rebarbarás krémszelet

Egyszerűen fenséges, savanykás rebarbarás töltelékkel, édes kakaós piskótával és finom tejszínhabbal a tetején.

recept,recept fotó,rebarbara,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Desszertek,Szezonális receptek

Desszertek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%-
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó1evőkanál
kristálycukor205gramm
kukoricakeményítő65gramm
napraforgó olaj50gramm
rebarbara250gramm
rétesliszt60gramm
rétesliszt-
szódabikarbóna1teáskanál
1csipet
teljes kiőrlésű/sima rozslist 40gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%400milliliter
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj200gramm
vaj-
víz50milliliter

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

víz 50 milliliter  napraforgó olaj 50 gramm  kakaó 1 evőkanál

Hozzákeverjük az olajat, vizet és a kakaót.

4. 

rétesliszt 60 gramm  teljes kiőrlésű/sima rozslist  40 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

A tojássárgákhoz hozzáadjuk felváltva a lisztet a szódabikarbónával és a felvert tojásfehérje habot.

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki (30x20 cm).

6. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

7. 

rebarbara 250 gramm  kristálycukor 125 gramm

A rebarbarát megpucoljuk, apróra szeleteljük és egy fazékba helyezzük. Cukrot szórunk hozzá és főzzük.

8. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  kukoricakeményítő 65 gramm

Tejben kukorica keményítőt keverünk el.

9. 

Hozzáöntjük a rebarbarához és sűrűre főzzük.

10. 

Hideg vízfürdőben állandó keverés mellet egy kicsit lehűtjük (nem teljesen hidegre).

11. 

vaj 200 gramm

Belekeverjük a vajat...

12. 

túró, sima,lágy 250 gramm

...és a túrót.

13. 

A piskótalapot kivesszük a sütőből és kiborítjuk....

14. 

...és rá visszük a rebarbarás tölteléket.Elegyengetjük.

15. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

16. 

A tejszínhabot a töltelék tetejére rakjuk.

17. 

csokoládé 85%

Csokoládéval díszítjük. Hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

18. 

Ezután felszeleteljük és máris kész a fincsi sütike.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés