Rebarbarás krémszelet
![Rebarbarás krémszelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001696/img_hu_4x3/rebarbaras-kremszelet_00180.jpg)
Egyszerűen fenséges, savanykás rebarbarás töltelékkel, édes kakaós piskótával és finom tejszínhabbal a tetején.
recept,recept fotó,rebarbara,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Desszertek
Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | - | ||
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 205 | gramm | |
kukoricakeményítő | 65 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | gramm | |
rebarbara | 250 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | 40 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 200 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3549.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3548.jpg)
3.
víz 50 milliliter • napraforgó olaj 50 gramm • kakaó 1 evőkanál
Hozzákeverjük az olajat, vizet és a kakaót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3555.jpg)
4.
rétesliszt 60 gramm • teljes kiőrlésű/sima rozslist 40 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
A tojássárgákhoz hozzáadjuk felváltva a lisztet a szódabikarbónával és a felvert tojásfehérje habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3556.jpg)
5.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki (30x20 cm).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3565.jpg)
6.
15 percig 200°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3567.jpg)
7.
rebarbara 250 gramm • kristálycukor 125 gramm
A rebarbarát megpucoljuk, apróra szeleteljük és egy fazékba helyezzük. Cukrot szórunk hozzá és főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3573.jpg)
8.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • kukoricakeményítő 65 gramm
Tejben kukorica keményítőt keverünk el.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3586.jpg)
9.
Hozzáöntjük a rebarbarához és sűrűre főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3593.jpg)
10.
Hideg vízfürdőben állandó keverés mellet egy kicsit lehűtjük (nem teljesen hidegre).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3598.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3606.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3611.jpg)
13.
A piskótalapot kivesszük a sütőből és kiborítjuk....
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3602.jpg)
14.
...és rá visszük a rebarbarás tölteléket.Elegyengetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3613.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3624.jpg)
16.
A tejszínhabot a töltelék tetejére rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3630.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3633.jpg)
18.
Ezután felszeleteljük és máris kész a fincsi sütike.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001696/small/IMG_3679.jpg)
Jó étvágyat!