RECEPTEK

Rebarbarás krémszelet

Rebarbarás krémszelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egyszerűen fenséges, savanykás rebarbarás töltelékkel, édes kakaós piskótával és finom tejszínhabbal a tetején.

recept,recept fotó,rebarbara,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Desszertek,Szezonális receptek

Desszertek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%

0

??

kcal

habfixáló

2

??

csomag

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kakaó

1

31

evőkanál

kcal

kristálycukor

205

825

gramm

kcal

kukoricakeményítő

65

235

gramm

kcal

napraforgó olaj

50

450

gramm

kcal

rebarbara

250

50

gramm

kcal

rétesliszt

60

214

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

szódabikarbóna

1

0

teáskanál

kcal

1

0

csipet

kcal

teljes kiőrlésű/sima rozslist

40

120

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

400

256

milliliter

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

túró, sima,lágy

250

298

gramm

kcal

vaj

200

1468

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

50

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

2. 

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

3. 

víz 50 milliliter  napraforgó olaj 50 gramm  kakaó 1 evőkanál

Hozzákeverjük az olajat, vizet és a kakaót.

Hozzákeverjük az olajat, vizet és a kakaót....

4. 

rétesliszt 60 gramm  teljes kiőrlésű/sima rozslist  40 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

A tojássárgákhoz hozzáadjuk felváltva a lisztet a szódabikarbónával és a felvert tojásfehérje habot.

A tojássárgákhoz hozzáadjuk felváltva a...

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki (30x20 cm).

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel...

6. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

15 percig 200°C fokon sütjük....

7. 

rebarbara 250 gramm  kristálycukor 125 gramm

A rebarbarát megpucoljuk, apróra szeleteljük és egy fazékba helyezzük. Cukrot szórunk hozzá és főzzük.

A rebarbarát megpucoljuk, apróra szeleteljük...

8. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  kukoricakeményítő 65 gramm

Tejben kukorica keményítőt keverünk el.

Tejben kukorica keményítőt keverünk el....

9. 

Hozzáöntjük a rebarbarához és sűrűre főzzük.

Hozzáöntjük a rebarbarához és sűrűre...

10. 

Hideg vízfürdőben állandó keverés mellet egy kicsit lehűtjük (nem teljesen hidegre).

Hideg vízfürdőben állandó keverés mellet egy...

11. 

vaj 200 gramm

Belekeverjük a vajat...

Belekeverjük a vajat......

12. 

túró, sima,lágy 250 gramm

...és a túrót.

...és a túrót....

13. 

A piskótalapot kivesszük a sütőből és kiborítjuk....

A piskótalapot kivesszük a sütőből és...

14. 

...és rá visszük a rebarbarás tölteléket.Elegyengetjük.

...és rá visszük a rebarbarás...

15. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

A tejszínből kemény habot készítünk....

16. 

A tejszínhabot a töltelék tetejére rakjuk.

A tejszínhabot a töltelék tetejére rakjuk....

17. 

csokoládé 85%

Csokoládéval díszítjük. Hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

Csokoládéval díszítjük. Hűtőbe rakjuk...

18. 

Ezután felszeleteljük és máris kész a fincsi sütike.

Ezután felszeleteljük és máris kész a fincsi...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés