Rebarbarás krémszelet
Egyszerűen fenséges, savanykás rebarbarás töltelékkel, édes kakaós piskótával és finom tejszínhabbal a tetején.
recept,recept fotó,rebarbara,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Desszertek
Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | - | ||
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 205 | gramm | |
kukoricakeményítő | 65 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | gramm | |
rebarbara | 250 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | 40 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 200 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept
3.
víz 50 milliliter • napraforgó olaj 50 gramm • kakaó 1 evőkanál
Hozzákeverjük az olajat, vizet és a kakaót.
4.
rétesliszt 60 gramm • teljes kiőrlésű/sima rozslist 40 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
A tojássárgákhoz hozzáadjuk felváltva a lisztet a szódabikarbónával és a felvert tojásfehérje habot.
5.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütőlapra öntjük ki (30x20 cm).
6.
15 percig 200°C fokon sütjük.
7.
rebarbara 250 gramm • kristálycukor 125 gramm
A rebarbarát megpucoljuk, apróra szeleteljük és egy fazékba helyezzük. Cukrot szórunk hozzá és főzzük.
8.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • kukoricakeményítő 65 gramm
Tejben kukorica keményítőt keverünk el.
9.
Hozzáöntjük a rebarbarához és sűrűre főzzük.
10.
Hideg vízfürdőben állandó keverés mellet egy kicsit lehűtjük (nem teljesen hidegre).
13.
A piskótalapot kivesszük a sütőből és kiborítjuk....
14.
...és rá visszük a rebarbarás tölteléket.Elegyengetjük.
16.
A tejszínhabot a töltelék tetejére rakjuk.
18.
Ezután felszeleteljük és máris kész a fincsi sütike.
Jó étvágyat!