RECEPTEK

Joghurtos zeller -póréhagymaleves

Joghurtos zeller -póréhagymaleves

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Sűrű krémleves teli egészséges zöldséggel. Tökmagollajjal leöntve tálaljuk.

recept,recept fotó,póréhagyma,zeller,natúr joghurt,Zöldséglevesek,,Gluténmentes

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

kukoricakeményítő

20

73

gramm

kcal

natúr joghurt

500

335

gramm

kcal

olivaolaj

20

176

milliliter

kcal

póréhagyma

600

276

gramm

kcal

répa

200

90

gramm

kcal

szerencsendió, őrölt

¼

7

teáskanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

1000

0

milliliter

kcal

zeller

300

150

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

500

240

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

zeller 300 gramm  répa 200 gramm

A zellert és a répát megpucoljuk és vastagabb csíkorka reszeljük le.

A zellert és a répát megpucoljuk és vastagabb...

2. 

olivaolaj 20 milliliter   1 teáskanál  víz 500 milliliter

Egy fazékban olajon a zöldséget megpirítjuk. Felöntjük vízzel, megsózzuk és 10 percig pároljuk.

Egy fazékban olajon a zöldséget megpirítjuk....

3. 

póréhagyma 600 gramm  víz 500 milliliter

Hozzáadjuk a megmosott megpucolt és felszeletelt póréhagymát. Hozzáadunk még vizet és az egészet lefedve mg további 10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a megmosott megpucolt és felszeletelt...

4. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

Miután a zöldségünk már puha lett, jól összeturmixoljuk, közben adunk hozzá egy kis tejet is.

Miután a zöldségünk már puha lett, jól...

5. 

natúr joghurt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kukoricakeményítő 20 gramm

A joghurtban és a tejben összekeverjük a kukorica keményítőt. Hozzáadunk még a habaráshoz 2 merőkanál levest és mindent jól összekeverünk.

A joghurtban és a tejben összekeverjük a...

6. 

Ezután a habarást a levesbe öntjük, összekeverjük és felforraljuk.

Ezután a habarást a levesbe öntjük,...

7. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál 

A végén a levest fűszerezzük, és adhatunk hozzá egy csipetnyi szerecsen diót is. Ízlés szerint még megsózhatjuk.

A végén a levest fűszerezzük, és adhatunk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés