Joghurtos zeller -póréhagymaleves

Sűrű krémleves teli egészséges zöldséggel. Tökmagollajjal leöntve tálaljuk.
recept,recept fotó,póréhagyma,zeller,natúr joghurt,Zöldséglevesek,,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
kukoricakeményítő | 20 73 | gramm kcal | |
natúr joghurt | 500 335 | gramm kcal | |
olivaolaj | 20 176 | milliliter kcal | |
póréhagyma | 600 276 | gramm kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
szerencsendió, őrölt | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1000 0 | milliliter kcal | |
zeller | 300 150 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1.
zeller 300 gramm • répa 200 gramm
A zellert és a répát megpucoljuk és vastagabb csíkorka reszeljük le.

2.
olivaolaj 20 milliliter • só 1 teáskanál • víz 500 milliliter
Egy fazékban olajon a zöldséget megpirítjuk. Felöntjük vízzel, megsózzuk és 10 percig pároljuk.

3.
póréhagyma 600 gramm • víz 500 milliliter
Hozzáadjuk a megmosott megpucolt és felszeletelt póréhagymát. Hozzáadunk még vizet és az egészet lefedve mg további 10 percig pároljuk.

4.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter
Miután a zöldségünk már puha lett, jól összeturmixoljuk, közben adunk hozzá egy kis tejet is.

5.
natúr joghurt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kukoricakeményítő 20 gramm
A joghurtban és a tejben összekeverjük a kukorica keményítőt. Hozzáadunk még a habaráshoz 2 merőkanál levest és mindent jól összekeverünk.

6.
Ezután a habarást a levesbe öntjük, összekeverjük és felforraljuk.

7.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál • só
A végén a levest fűszerezzük, és adhatunk hozzá egy csipetnyi szerecsen diót is. Ízlés szerint még megsózhatjuk.

Jó étvágyat!