szakacsreceptek.hu

Joghurtos zeller -póréhagymaleves

    

Sűrű krémleves teli egészséges zöldséggel. Tökmagollajjal leöntve tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
kukoricakeményítő20gramm
natúr joghurt500gramm
olivaolaj20milliliter
póréhagyma600gramm
répa200gramm
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1teáskanál
-
víz1000milliliter
zeller300gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

zeller 300 gramm  répa 200 gramm

A zellert és a répát megpucoljuk és vastagabb csíkorka reszeljük le.

2. 

olivaolaj 20 milliliter   1 teáskanál  víz 500 milliliter

Egy fazékban olajon a zöldséget megpirítjuk. Felöntjük vízzel, megsózzuk és 10 percig pároljuk.

3. 

póréhagyma 600 gramm  víz 500 milliliter

Hozzáadjuk a megmosott megpucolt és felszeletelt póréhagymát. Hozzáadunk még vizet és az egészet lefedve mg további 10 percig pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

Miután a zöldségünk már puha lett, jól összeturmixoljuk, közben adunk hozzá egy kis tejet is.

5. 

natúr joghurt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kukoricakeményítő 20 gramm

A joghurtban és a tejben összekeverjük a kukorica keményítőt. Hozzáadunk még a habaráshoz 2 merőkanál levest és mindent jól összekeverünk.

6. 

Ezután a habarást a levesbe öntjük, összekeverjük és felforraljuk.

7. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál 

A végén a levest fűszerezzük, és adhatunk hozzá egy csipetnyi szerecsen diót is. Ízlés szerint még megsózhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés