Marha fasírozott sárgarépával

Kiváló, nem zsíros marhafasírozott, sárgarépával töltve. Burgonyapürével vagy a kedvenc főzelékünkkel tálaljuk.
recept,recept fotó,marhalapocka,répa,Marhahús,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kifli | 3 ?? | darab kcal | |
marhalapocka | 1200 1860 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 4 27 | evőkanál kcal | |
répa | 2 ?? | darab kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vöröshagyma | 100 40 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
hagyma 100 gramm • tyúk tojás 4 darab • petrezselyem zöldje 4 evőkanál • fokhagyma 3 gerezd • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tojást, préselt fokhagymát, felaprított petrezselyem zöldjét, sót és borsot.

3.
vöröshagyma 100 gramm
Végül hozzáadjuk a nem túl apróra vágott lila hagymát. Az egészet kézzel jól összekeverjük.

4.
répa 2 darab • zsemlemorzsa
Két nagyobb darab sárgarépát megmosunk és megpucolunk. Egy lapra nagyobb mennyiségű zsemlemorzsát szórunk. A hús masszából egy kb. 40x25cm lapot formálunk, amely közepére helyezzük az elkészített répát.

5.
A sárgarépát belecsomagoljuk a húsba, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.

6.
A zsemlemorzsás húst beletesszük egy kizsírozott mélyebb sütőlapra, majd lefedve 200°C-on 50 percig sütjük. Ezt követően levesszük a fedőt és további 20 percig sütjük 180°C-on.

Jó étvágyat!