RECEPTEK

Marha fasírozott sárgarépával

Marha fasírozott sárgarépával

Kiváló, nem zsíros marhafasírozott, sárgarépával töltve. Burgonyapürével vagy a kedvenc főzelékünkkel tálaljuk.

recept,recept fotó,marhalapocka,répa,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma3gerezd
hagyma100gramm
kifli3darab
marhalapocka1200gramm
petrezselyem zöldje4evőkanál
répa2darab
sertészsír-
1.5teáskanál
tyúk tojás4darab
vöröshagyma100gramm
zsemlemorzsa-

 

Recept

1. 

marhalapocka 1200 gramm  kifli 3 darab

A húst és a kifliket ledaráljuk.

2. 

hagyma 100 gramm  tyúk tojás 4 darab  petrezselyem zöldje 4 evőkanál  fokhagyma 3 gerezd   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tojást, préselt fokhagymát, felaprított petrezselyem zöldjét, sót és borsot.

3. 

vöröshagyma 100 gramm

Végül hozzáadjuk a nem túl apróra vágott lila hagymát. Az egészet kézzel jól összekeverjük.

4. 

répa 2 darab  zsemlemorzsa

Két nagyobb darab sárgarépát megmosunk és megpucolunk. Egy lapra nagyobb mennyiségű zsemlemorzsát szórunk. A hús masszából egy kb. 40x25cm lapot formálunk, amely közepére helyezzük az elkészített répát.

5. 

A sárgarépát belecsomagoljuk a húsba, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.

6. 

sertészsír

A zsemlemorzsás húst beletesszük egy kizsírozott mélyebb sütőlapra, majd lefedve 200°C-on 50 percig sütjük. Ezt követően levesszük a fedőt és további 20 percig sütjük 180°C-on.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés