Répás sütemény túróval
Kiváló répaszelet finom túró krémmel.
recept,recept fotó,répa,lágy túró,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt barack | - | ||
kristálycukor | 150 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
lágy túró | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 150 | milliliter | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
répa | 420 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 300 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
3.
teljes kiőrlésű tönköly liszt 300 gramm • sütőpor 10 gramm • napraforgó olaj 150 milliliter
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajt és a végén a turmixol sárgarépát. Minden együtt össze keverünk.
4.
A tésztát, sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.
5.
15 percig 200°C fokon sütjük.
6. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 37 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
Tejből, puding porból és cukorból pudingot főzzünk. Hagyjuk kihűlni,
9.
A tésztát két részre vágjuk.
10.
Mindkét félre rávisszük a krémet.
11.
Az egyik felét a másikra tesszük. A tetejét apróra vágott szárított barackkal szórjuk meg.
Jó étvágyat!