RECEPTEK

Ricottás cheesecake

Ricottás cheesecake

Egy ínycsiklandó lágy cheesecake finom olasz ricottából. Az ízét vanília és narancshéj tökéletesíti. A tetején erdei gyümölcs és meggy mázzal.

recept,recept fotó,Ricotta sajt,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Ricotta sajt750gramm
burgonyakeményítő1teáskanál
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék)300gramm
kristálycukor50gramm
leveles tészta275gramm
narancs héj1teáskanál
porcukor150gramm
tyúk tojás3darab
vaníliás puding -por20gramm

 

Recept

1. 

leveles tészta 275 gramm

A kinyújtott leveles tésztára ráhelyezzük a kör formájú formát és kivágjuk a kört a tésztából. A maradék tésztából 5 cm széles csíkokat vágunk.

2. 

A kört a leveles tésztából a formába helyezzük el, és a csíkokat a szélein körbe rakjuk.

3. 

tyúk tojás 3 darab  porcukor 150 gramm  Ricotta sajt 750 gramm  vaníliás puding -por 20 gramm

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

4. 

narancs héj 1 teáskanál

Hozzákeverjük a lereszelt narancshéjat egy narancsból.

5. 

A sajt krémet formába öntjük és a tészta széleit benyomkodjuk a krémmel egy szinten.

6. 

60 percig 150°C fokon sütjük.

7. 

kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 300 gramm  kristálycukor 50 gramm  burgonyakeményítő 1 teáskanál

A gyümölcsöt a cukorral közepes lángon időnkénti keverés mellett szétfőzzük. Egy kis kukorica keményítővel besűrítjük.

8. 

A kissé lehűtött gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük.

9. 

A gyümölcs mázat a kihűlt sütemény tetejére öntjük és hűtőbe helyezzük el.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit