Ricottás cheesecake
Egy ínycsiklandó lágy cheesecake finom olasz ricottából. Az ízét vanília és narancshéj tökéletesíti. A tetején erdei gyümölcs és meggy mázzal.
recept,recept fotó,Ricotta sajt,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Ricotta sajt | 750 | gramm | |
burgonyakeményítő | 1 | teáskanál | |
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 300 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
narancs héj | 1 | teáskanál | |
porcukor | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A kinyújtott leveles tésztára ráhelyezzük a kör formájú formát és kivágjuk a kört a tésztából. A maradék tésztából 5 cm széles csíkokat vágunk.

2.
A kört a leveles tésztából a formába helyezzük el, és a csíkokat a szélein körbe rakjuk.

3.
tyúk tojás 3 darab • porcukor 150 gramm • Ricotta sajt 750 gramm • vaníliás puding -por 20 gramm
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.


5.
A sajt krémet formába öntjük és a tészta széleit benyomkodjuk a krémmel egy szinten.

6.
60 percig 150°C fokon sütjük.

7.
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 300 gramm • kristálycukor 50 gramm • burgonyakeményítő 1 teáskanál
A gyümölcsöt a cukorral közepes lángon időnkénti keverés mellett szétfőzzük. Egy kis kukorica keményítővel besűrítjük.

8.
A kissé lehűtött gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük.

9.
A gyümölcs mázat a kihűlt sütemény tetejére öntjük és hűtőbe helyezzük el.

Jó étvágyat!