Habroló
Egyszerű habroló leveles tésztából, főtt tojásfehérje habbal.
recept,recept fotó,leveles tészta,tyúk tojás,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 300 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 80 | milliliter |
Recept
1. Tészta
leveles tészta 500 gramm • finomliszt • vaj
A leveles tésztát két felé választjuk, az egyikből liszttel meghintett gyúrólapon 40x30cm lapot nyújtunk. 40cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém roládformát (9,5 cm hosszút) kenjük meg vajjal
2.
A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerje a roládformára. A tekerést a szélesebb végén kezdjük.
3.
Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész formát - így habrolót készítünk.
4.
tyúk tojás 5 darab
A fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét félretesszük, később tölteléket készítünk belőle. A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat.
5.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.
6.
Langyosan húzza le a roládokat a formáról, majd dolgozzuk ki a tészta másik felét.
7. Fehérje hab töltelék
kristálycukor 300 gramm • víz 80 milliliter
A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig).
8.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és tovább vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig)...
9.
...amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.
10. A habroló töltése
A meleg habot töltse cukrász habzsákba.
11.
A habrolókat töltse meg a meleg habbal.
12.
A habrolókat tálalásig hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!