szakacsreceptek.hu

Habroló

     

Egyszerű habroló leveles tésztából, főtt tojásfehérje habbal.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt
Kristálycukor300gramm
Leveles tészta500gramm
Tyúk tojás5darab
Vaj
Víz80milliliter

1. Tészta

leveles tészta 500 g  finomliszt  vaj

A leveles tésztát két felé választjuk, az egyikből liszttel meghintett gyúrólapon 40x30cm lapot nyújtunk. 40cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém roládformát (9,5 cm hosszút) kenjük meg vajjal

Tészta

2. 

A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerje a roládformára. A tekerést a szélesebb végén kezdjük.

3. 

Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész formát - így habrolót készítünk.

4. 

tyúk tojás 5 db

A fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét félretesszük, később tölteléket készítünk belőle. A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.

6. 

Langyosan húzza le a roládokat a formáról, majd dolgozzuk ki a tészta másik felét.

7. Fehérje hab töltelék

kristálycukor 300 g  víz 80 ml

A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig).

Fehérje hab töltelék

8. 

A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és tovább vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig)...

9. 

...amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.

10. A habroló töltése

A meleg habot töltse cukrász habzsákba.

A habroló töltése

11. 

A habrolókat töltse meg a meleg habbal.

12. 

A habrolókat tálalásig hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés