Habroló

Egyszerű habroló leveles tésztából, főtt tojásfehérje habbal.
recept,recept fotó,leveles tészta,tyúk tojás,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 300 1206 | gramm kcal | |
leveles tészta | 500 2000 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 80 0 | milliliter kcal |
Recept
1. Tészta
leveles tészta 500 gramm • finomliszt • vaj
A leveles tésztát két felé választjuk, az egyikből liszttel meghintett gyúrólapon 40x30cm lapot nyújtunk. 40cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém roládformát (9,5 cm hosszút) kenjük meg vajjal

2.
A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerje a roládformára. A tekerést a szélesebb végén kezdjük.

3.
Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész formát - így habrolót készítünk.

4.
tyúk tojás 5 darab
A fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét félretesszük, később tölteléket készítünk belőle. A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat.

5.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.

6.
Langyosan húzza le a roládokat a formáról, majd dolgozzuk ki a tészta másik felét.

7. Fehérje hab töltelék
kristálycukor 300 gramm • víz 80 milliliter
A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig).

8.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és tovább vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig)...

9.
...amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.

10. A habroló töltése
A meleg habot töltse cukrász habzsákba.

11.
A habrolókat töltse meg a meleg habbal.

12.
A habrolókat tálalásig hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!