Habroló
![Habroló](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000894/img_hu_4x3/habrolo_00180.jpg)
Egyszerű habroló leveles tésztából, főtt tojásfehérje habbal.
recept,recept fotó,leveles tészta,tyúk tojás,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 300 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 80 | milliliter |
Recept
1. Tészta
leveles tészta 500 gramm • finomliszt • vaj
A leveles tésztát két felé választjuk, az egyikből liszttel meghintett gyúrólapon 40x30cm lapot nyújtunk. 40cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém roládformát (9,5 cm hosszút) kenjük meg vajjal
![A leveles tésztát két felé választjuk, az...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2840w.jpg?mtime=1728718824)
2.
A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerje a roládformára. A tekerést a szélesebb végén kezdjük.
![A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerje a...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2842w.jpg?mtime=1728718824)
3.
Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész formát - így habrolót készítünk.
![Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2844w.jpg?mtime=1728718824)
4.
tyúk tojás 5 darab
A fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét félretesszük, később tölteléket készítünk belőle. A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat.
![A fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2812w.jpg?mtime=1728718815)
5.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.
![Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2814w.jpg?mtime=1728718815)
6.
Langyosan húzza le a roládokat a formáról, majd dolgozzuk ki a tészta másik felét.
![Langyosan húzza le a roládokat a formáról,...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2819w.jpg?mtime=1728718823)
7. Fehérje hab töltelék
kristálycukor 300 gramm • víz 80 milliliter
A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig).
![A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig)....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2851w.jpg?mtime=1728718833)
8.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és tovább vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig)...
![A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2856w.jpg?mtime=1728718834)
9.
...amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.
![...amíg a hab szilárd masszává nem áll...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2859w.jpg?mtime=1728718834)
10. A habroló töltése
A meleg habot töltse cukrász habzsákba.
![A meleg habot töltse cukrász habzsákba....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2860w.jpg?mtime=1728718835)
11.
A habrolókat töltse meg a meleg habbal.
![A habrolókat töltse meg a meleg habbal....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2866w.jpg?mtime=1728718843)
12.
A habrolókat tálalásig hűvös helyen tároljuk.
![A habrolókat tálalásig hűvös helyen...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000894/small/IMG_2867w.jpg?mtime=1728718843)
Jó étvágyat!