Kókuszos őzgerinc
Édes sütemény kókuszból lágy csokoládékrémmel.
recept,recept fotó,porcukor,kókusz reszelék,vaj,vaj,Sütemények,
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 75 | gramm | |
darás liszt | 40 | gramm | |
darás liszt | - | ||
fehércsokoládé | - | ||
kókusz reszelék | 120 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
2.
kókusz reszelék 120 gramm • darás liszt 40 gramm
Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és lisztet. Sűrűbb tészta jön létre.
3.
Az őzgerinc formát kivajazzuk és meghintjük liszttel. A tésztát egyenletesen szétkenjük.
4.
Előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig sütjük.
5. Csokoládékrém
csokoládé 75 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
Vízfürdőben csokoládét tejben olvasztunk fel.
7.
vaj 100 gramm
A vajat feldaraboljuk, hagyjuk megpuhulni, és a csokoládé masszával habosra keverjük.
8. Töltés és díszítés
A tésztalapot a formából kiborítjuk, és hosszában félbevágjuk. Az egyik felét a kés élin hagyjuk és félretesszük. A másikat a csokoládé krém 2/3-ával megkenjük, és a kés segítségével visszahelyezzük az első lapot.
9.
Az egész süteményt megkenjük a maradék krémmel.
11.
Hűvös helyre helyezzük, és lehűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat!