Kókuszos őzgerinc

Édes sütemény kókuszból lágy csokoládékrémmel.
recept,recept fotó,porcukor,kókusz reszelék,vaj,vaj,Sütemények,
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 75 385 | gramm kcal | |
darás liszt | 40 140 | gramm kcal | |
darás liszt | 0 ?? | kcal | |
fehércsokoládé | 0 ?? | kcal | |
kókusz reszelék | 120 832 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 24 | milliliter kcal |
Recept

2.
kókusz reszelék 120 gramm • darás liszt 40 gramm
Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és lisztet. Sűrűbb tészta jön létre.

3.
Az őzgerinc formát kivajazzuk és meghintjük liszttel. A tésztát egyenletesen szétkenjük.

4.
Előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig sütjük.

5. Csokoládékrém
csokoládé 75 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
Vízfürdőben csokoládét tejben olvasztunk fel.


7.
vaj 100 gramm
A vajat feldaraboljuk, hagyjuk megpuhulni, és a csokoládé masszával habosra keverjük.

8. Töltés és díszítés
A tésztalapot a formából kiborítjuk, és hosszában félbevágjuk. Az egyik felét a kés élin hagyjuk és félretesszük. A másikat a csokoládé krém 2/3-ával megkenjük, és a kés segítségével visszahelyezzük az első lapot.

9.
Az egész süteményt megkenjük a maradék krémmel.


11.
Hűvös helyre helyezzük, és lehűlés után szeleteljük.

Jó étvágyat!