RECEPTEK

Kókuszos őzgerinc

Kókuszos őzgerinc

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Édes sütemény kókuszból lágy csokoládékrémmel.

recept,recept fotó,porcukor,kókusz reszelék,vaj,vaj,Sütemények,

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

75

385

gramm

kcal

darás liszt

40

140

gramm

kcal

darás liszt

0

??

kcal

fehércsokoládé

0

??

kcal

kókusz reszelék

120

832

gramm

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

100

734

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

50

24

milliliter

kcal

 

Recept

1. Lap

tojásfehérje 4 darab  porcukor 100 gramm

Fehérjéből és cukorból kemény habot verünk.

Fehérjéből és cukorból kemény habot verünk....

2. 

kókusz reszelék 120 gramm  darás liszt 40 gramm

Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és lisztet. Sűrűbb tészta jön létre.

Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és lisztet....

3. 

vaj  darás liszt

Az őzgerinc formát kivajazzuk és meghintjük liszttel. A tésztát egyenletesen szétkenjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk és meghintjük...

4. 

Előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig sütjük.

Előmelegített sütőben közepes lángon 40...

5. Csokoládékrém

csokoládé 75 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter

Vízfürdőben csokoládét tejben olvasztunk fel.

Vízfürdőben csokoládét tejben olvasztunk fel....

6. 

tojássárgája 2 darab

Belekeverjük a tojássárgáját, és főzzük. Hűlni hagyjuk.

Belekeverjük a tojássárgáját, és főzzük....

7. 

vaj 100 gramm

A vajat feldaraboljuk, hagyjuk megpuhulni, és a csokoládé masszával habosra keverjük.

A vajat feldaraboljuk, hagyjuk megpuhulni, és a...

8. Töltés és díszítés

A tésztalapot a formából kiborítjuk, és hosszában félbevágjuk. Az egyik felét a kés élin hagyjuk és félretesszük. A másikat a csokoládé krém 2/3-ával megkenjük, és a kés segítségével visszahelyezzük az első lapot.

A tésztalapot a formából kiborítjuk, és...

9. 

Az egész süteményt megkenjük a maradék krémmel.

Az egész süteményt megkenjük a maradék...

10. 

fehércsokoládé

Fehér csokoládét olvasztunk, és a süteményt ezzel díszítjük.

Fehér csokoládét olvasztunk, és a süteményt...

11. 

Hűvös helyre helyezzük, és lehűlés után szeleteljük.

Hűvös helyre helyezzük, és lehűlés után...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés