Csokis banános sütemény

Ha nincs kedved sütni, akkor készítsd el ez a finom banános, vajas, csokis süteményt.
recept,recept fotó,banán,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 3 257 | darab kcal | |
főzőcsokoládé | 100 501 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 125 389 | milliliter kcal | |
háztartási keksz | 220 1034 | gramm kcal | |
kakaós száraz keksz | 220 1056 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
rum | 3 108 | evőkanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 0 ?? | kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 37 132 | gramm kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • kristálycukor 50 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm
Tejben összekeverjük a cukrot és a pudingport. Állandó keverés mellet felforraljuk és sűrű pudingot főzünk. Azután hűlni hagyjuk, néha megkevergetjük.


4.
háztartási keksz 220 gramm • kakaós száraz keksz 220 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5%
A gyúrólapra alufóliát helyezzünk duplán. A kekszeket rá helyezzük, három sorban hat darabot ( egymásra rakjuk). Egy picit meglocsoljuk tejjel ( de nem áztatjuk el).

5.
A töltelék felét rákenjük a kekszekre.

6.
Újra rá rakjuk a kekszeket, de most fordítva mint az előbb. Óvatosan meglocsoljuk tejjel.

7.
Rá kenjük a krém másik felét is.

8.
banán 3 darab
A közepére rá rakjuk a banánokat, a végeit levágjuk úgy hogy minél egyenesebbek legyenek,

9.
Az alufólia széleit felemeljük és egy tető szerűséget alkotunk. Óvatosan nyomkodjuk oda az alufóliát, az alufóliát összetesszük, a süteményt bele csomagoljuk és egy éjszakára hűvös helyre helyezzük el.

10.
habtejszín (30-33%) 125 milliliter • főzőcsokoládé 100 gramm
Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és el olvasztjuk benne a csokoládét.

11.
A csokoládé mázzal leöntjük a süteményt és újra hűvös helyre helyezzük el.

12.
A sütemény legfinomabb 2-3 nap után, miután a keksz jól beszívódik. Ezután óvatosan felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!