Csokis banános sütemény
Ha nincs kedved sütni, akkor készítsd el ez a finom banános, vajas, csokis süteményt.
recept,recept fotó,banán,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 3 | darab | |
főzőcsokoládé | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 125 | milliliter | |
háztartási keksz | 220 | gramm | |
kakaós száraz keksz | 220 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
rum | 3 | evőkanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | - | ||
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • kristálycukor 50 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm
Tejben összekeverjük a cukrot és a pudingport. Állandó keverés mellet felforraljuk és sűrű pudingot főzünk. Azután hűlni hagyjuk, néha megkevergetjük.
4.
háztartási keksz 220 gramm • kakaós száraz keksz 220 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5%
A gyúrólapra alufóliát helyezzünk duplán. A kekszeket rá helyezzük, három sorban hat darabot ( egymásra rakjuk). Egy picit meglocsoljuk tejjel ( de nem áztatjuk el).
5.
A töltelék felét rákenjük a kekszekre.
6.
Újra rá rakjuk a kekszeket, de most fordítva mint az előbb. Óvatosan meglocsoljuk tejjel.
7.
Rá kenjük a krém másik felét is.
8.
banán 3 darab
A közepére rá rakjuk a banánokat, a végeit levágjuk úgy hogy minél egyenesebbek legyenek,
9.
Az alufólia széleit felemeljük és egy tető szerűséget alkotunk. Óvatosan nyomkodjuk oda az alufóliát, az alufóliát összetesszük, a süteményt bele csomagoljuk és egy éjszakára hűvös helyre helyezzük el.
10.
habtejszín (30-33%) 125 milliliter • főzőcsokoládé 100 gramm
Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és el olvasztjuk benne a csokoládét.
11.
A csokoládé mázzal leöntjük a süteményt és újra hűvös helyre helyezzük el.
12.
A sütemény legfinomabb 2-3 nap után, miután a keksz jól beszívódik. Ezután óvatosan felszeleteljük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!