szakacsreceptek.hu

Csokis banános sütemény

     

Ha nincs kedved sütni, akkor készítsd el ez a finom banános, vajas, csokis süteményt.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 ml  kristálycukor 50 g  vaníliás puding -por 37 g

Tejben összekeverjük a cukrot és a pudingport. Állandó keverés mellet felforraljuk és sűrű pudingot főzünk. Azután hűlni hagyjuk, néha megkevergetjük.

2. 

vaj 200 g  porcukor 50 g

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

3. 

rum 3 EK

Hozzáadjuk a pudingot és a rumot. Habosra keverjük.

4. 

háztartási keksz 220 g  kakaós száraz keksz 220 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5%

A gyúrólapra alufóliát helyezzünk duplán. A kekszeket rá helyezzük, három sorban hat darabot ( egymásra rakjuk). Egy picit meglocsoljuk tejjel ( de nem áztatjuk el).

5. 

A töltelék felét rákenjük a kekszekre.

6. 

Újra rá rakjuk a kekszeket, de most fordítva mint az előbb. Óvatosan meglocsoljuk tejjel.

7. 

Rá kenjük a krém másik felét is.

8. 

banán 3 db

A közepére rá rakjuk a banánokat, a végeit levágjuk úgy hogy minél egyenesebbek legyenek,

9. 

Az alufólia széleit felemeljük és egy tető szerűséget alkotunk. Óvatosan nyomkodjuk oda az alufóliát, az alufóliát összetesszük, a süteményt bele csomagoljuk és egy éjszakára hűvös helyre helyezzük el.

10. 

habtejszín (30-33%) 125 ml  főzőcsokoládé 100 g

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és el olvasztjuk benne a csokoládét.

11. 

A csokoládé mázzal leöntjük a süteményt és újra hűvös helyre helyezzük el.

12. 

A sütemény legfinomabb 2-3 nap után, miután a keksz jól beszívódik. Ezután óvatosan felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés