RECEPTEK

Csokis banános sütemény

Csokis banános sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Ha nincs kedved sütni, akkor készítsd el ez a finom banános, vajas, csokis süteményt.

recept,recept fotó,banán,Sütemények,Sütés nélküli

Sütemények

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán3darab
főzőcsokoládé100gramm
habtejszín (30-33%)125milliliter
háztartási keksz220gramm
kakaós száraz keksz220gramm
kristálycukor50gramm
porcukor50gramm
rum3evőkanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%-
vaj200gramm
vaníliás puding -por37gramm

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  kristálycukor 50 gramm  vaníliás puding -por 37 gramm

Tejben összekeverjük a cukrot és a pudingport. Állandó keverés mellet felforraljuk és sűrű pudingot főzünk. Azután hűlni hagyjuk, néha megkevergetjük.

Tejben összekeverjük a cukrot és a pudingport....

2. 

vaj 200 gramm  porcukor 50 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra...

3. 

rum 3 evőkanál

Hozzáadjuk a pudingot és a rumot. Habosra keverjük.

Hozzáadjuk a pudingot és a rumot. Habosra...

4. 

háztartási keksz 220 gramm  kakaós száraz keksz 220 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5%

A gyúrólapra alufóliát helyezzünk duplán. A kekszeket rá helyezzük, három sorban hat darabot ( egymásra rakjuk). Egy picit meglocsoljuk tejjel ( de nem áztatjuk el).

A gyúrólapra alufóliát helyezzünk duplán. A...

5. 

A töltelék felét rákenjük a kekszekre.

A töltelék felét rákenjük a kekszekre....

6. 

Újra rá rakjuk a kekszeket, de most fordítva mint az előbb. Óvatosan meglocsoljuk tejjel.

Újra rá rakjuk a kekszeket, de most fordítva...

7. 

Rá kenjük a krém másik felét is.

Rá kenjük a krém másik felét is....

8. 

banán 3 darab

A közepére rá rakjuk a banánokat, a végeit levágjuk úgy hogy minél egyenesebbek legyenek,

A közepére rá rakjuk a banánokat, a végeit...

9. 

Az alufólia széleit felemeljük és egy tető szerűséget alkotunk. Óvatosan nyomkodjuk oda az alufóliát, az alufóliát összetesszük, a süteményt bele csomagoljuk és egy éjszakára hűvös helyre helyezzük el.

Az alufólia széleit felemeljük és egy tető...

10. 

habtejszín (30-33%) 125 milliliter  főzőcsokoládé 100 gramm

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és el olvasztjuk benne a csokoládét.

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és el...

11. 

A csokoládé mázzal leöntjük a süteményt és újra hűvös helyre helyezzük el.

A csokoládé mázzal leöntjük a süteményt és...

12. 

A sütemény legfinomabb 2-3 nap után, miután a keksz jól beszívódik. Ezután óvatosan felszeleteljük és tálalhatjuk.

A sütemény legfinomabb 2-3 nap után, miután a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés