RECEPTEK

Uborka befőzés

Uborka befőzés

Házi csemegeuborka. Az uborka már egy hónap után a befőzést követően fogyasztható. A megadott mennyiségből ( kb 10 cm uborkák ) 25 darab hétdecis pohár uborkát kapunk.

recept,recept fotó,uborka kompót,Befőttek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

befőzési tartósítószer keverék300gramm
ecet1.5liter
kristálycukor600gramm
uborka kompót10kilogramm
víz5.25liter

 

Recept

1. Az öntet elkészítése.

víz 5.25 liter  befőzési tartósítószer keverék 300 gramm  kristálycukor 600 gramm  ecet 1.5 liter

Egy fazékban forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a tartósítószert, cukrot, ecetet és főzzük 5 percig. Az alaplevet hagyjuk teljesen kihűlni. Ha nincs megfelelő nagy fazekunk akkor a levet megfőzhetjük két szerre is.

2. Az üvegek előkészítése

Az üvegeket és a kupakokat alaposan megmossuk.

3. Az uborkák elkészítése.

uborka kompót 10 kilogramm

Az uborkánál fontos, hogy jól legyen megtisztítva, folyó víz alatt. A kimosott üvegek aljára kaprot teszünk, majd beletesszük minél szorosabban az uborkákat. A befőzéshez 5-10 cm uborkákat használunk. Nem kell felvágni őket, mehetnek egészben is, vagy ha ( hosszabbak az uborkák 10 -11cm ) akkor hosszában négybe vágjuk őket. Tehát kombinálhatjuk az egész uborkákat a felvágott uborkákkal is így jóval gazdaságosabb a befőzés, mivel több uborka fért egy üvegbe.

4. Uborka befőzése

Az uborkákat ezután felöntjük az elkészített kihűlt lével. Az üvegeket színültig töltjük a lével. Majd jól záró, az üvegre passzoló, sérülésmentes és tiszta kupakkal lezárjuk...

5. 

... ezután befőzős lábosba tesszük az üvegeket, felöntjük a lábost az üvegek nyakáig vízzel, és dunsztoljuk őket 90°C a külső, lábosban lévő víz forrásától számított 5 percig. Majd óvatosan kiszedjük a poharakat és száraz dunsztba rakjuk őket. Ha a lábosra még szükségünk van, öntjük ki a forró vizet és töltjük fel hideggel. És újra egymást után dunsztoljuk ki az összes üveget. Ha kihűlt, a zárásukat ellenőrizzük, és ha rendben, mehetnek a kamrapolcra.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés