RECEPTEK

Gouache - kovászos uborka

Gouache - kovászos uborka

Sok recept van a gouache-hoz vagy a kovászos uborkára. Mi most ezekből kínálunk egyet közülük.

recept,recept fotó,uborka kompót,kapor,Befőttek,Laktózmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

befőzési tartósítószer keverék50gramm
kapor-
kenyér40gramm
kosszarv paprika2darab
1evőkanál
uborka kompót2darab
víz1.5liter

 

Recept

1. 

uborka kompót 2 darab

A nagyobb, vastagabb uborkákat megmossuk és a két harmadát negyedekre vágjuk.

2. 

kenyér 40 gramm

Egy szelet kenyeret ("végét") tiszta nedvesített gézbe csomagolunk.

3. 

Tegyük a kenyeret egy 4 literes befőttesüveg aljára.

4. 

kosszarv paprika 2 darab

Helyezünk a kenyérre szorosan az uborkákat. 1-2 kosszarv paprikát szúrhatunk közéjük. Az uborka enyhén csípős lesz.

5. 

kapor

Csomagoljunk megfelelő mennyiségű kaprot (kb. 2,5 cm átmérőjű golyót) tiszta, megnedvesített gézbe, és tegye az uborka tetejére.

6. 

Két vékony botot elkészítünk Hideg vízbe merítjük őket, hogy könnyen meg tudjuk hajlítani.

7. 

víz 1.5 liter   1 evőkanál  befőzési tartósítószer keverék 50 gramm

Forralt vízből és sóból meleg, de nem forró öntetett készítünk. Hozzáadjuk a befőzési tartósítószer fél csomagját is és összekeverjük.

8. 

A meleg öntettel leöntjük az uborkákat.

9. 

Kivesszük a botocskákat a vízből, és lenyomjuk velük az uborkát. Adjunk még hozzá öntetet, ha szükséges. Minden uborkának a lében kell lennie.

10. 1.nap

Az első nap letakarjuk az üveget tiszta pamut kendővel. Helyezzük az üveget egy mély tányérba, és tegyük meleg helyre.

11. 2-3. nap

Másnap az üveget a kendőn keresztül tányérkával letakarjuk. Az uborka már a második - harmadik naptól fogva kifehéredik és erjedni kezd.

12. 4.nap

Ellenőrizzük, hogy az uborkák felületén nem keletkezik e penész.. Csak finom buborékhab képződhet rajtuk. Ezt szükség szerint tiszta kanállal eltávolíthatjuk.

13. 

Zárjuk le az uborkát újra, és hagyjuk erjeszteni. 8-10 nap elteltével fogyasztásra alkalmasak. A levével együtt kisebb poharakba is átrakhatjuk, és hűtőszekrényben tárolhatjuk őket. Hidegben az erjedésük leáll.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés