szakacsreceptek.hu

Pikáns uborka befőzése

    

Pikáns uborka édes-savanyú öntetben. A megadott mennyiségből 5-8 cm-es uborkákból 7 darab hét deciliteres üveget készíthetünk el.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
befőzési tartósítószer keverék100gramm
ecet½liter
kapor-
kosszarv paprika100gramm
kristálycukor200gramm
uborka kompót3kilogramm
víz1.75liter

1. 

víz 1.75 liter  befőzési tartósítószer keverék 100 gramm  kristálycukor 200 gramm  ecet ½ liter

Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a befőtt tartósítót, cukrot, ecetet öntünk bele és 5 percig főzzük. Hagyjuk lehűlni.

2. 

uborka kompót 3 kilogramm

Az uborkákat folyó víz alatt jól megmossuk.

3. 

kapor  kosszarv paprika 100 gramm

Előkészítjük és megmossuk a kaprot és az erős-paprikát, amelyet kb. 0,5 cm széles karikákra vágunk.

4. 

A tiszta befőttes üvegekbe a lehető legszorosabban rakjuk az uborkákat, amelyek közé rakunk az erős-paprikából is. A pohár aljára rakjuk a hosszabb uborkákat, a tetejére a rövidebbeket.

5. 

Az üvegben lévő uborkákat leöntjük az elkészített befőttes lével úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a perem alatt.

6. 

A befőttes üvegeket lezárjuk...

7. 

...szükség esetén egy kés tompa oldalával végigmegyünk a fedő szélein, hogy jobban zárjanak.

8. 

Befőző edényben 90°C-on kb. 5 percig befőzzük. A forró poharakat óvatosan kiszedjük és egy pokrócba/takaróba csomagoljuk, majd hagyjuk lehűlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés