szakacsreceptek.hu

Pikáns uborka befőzése

Pikáns uborka befőzése

    

Pikáns uborka édes-savanyú öntetben. A megadott mennyiségből 5-8 cm-es uborkákból 7 darab hét deciliteres üveget készíthetünk el.

recept,recept fotó,uborka kompót,kapor,kosszarv paprika,Befőttek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

víz 1.75 liter  befőzési tartósítószer keverék 100 gramm  kristálycukor 200 gramm  ecet ½ liter

Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a befőtt tartósítót, cukrot, ecetet öntünk bele és 5 percig főzzük. Hagyjuk lehűlni.

2. 

uborka kompót 3 kilogramm

Az uborkákat folyó víz alatt jól megmossuk.

3. 

kapor  kosszarv paprika 100 gramm

Előkészítjük és megmossuk a kaprot és az erős-paprikát, amelyet kb. 0,5 cm széles karikákra vágunk.

4. 

A tiszta befőttes üvegekbe a lehető legszorosabban rakjuk az uborkákat, amelyek közé rakunk az erős-paprikából is. A pohár aljára rakjuk a hosszabb uborkákat, a tetejére a rövidebbeket.

5. 

Az üvegben lévő uborkákat leöntjük az elkészített befőttes lével úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a perem alatt.

6. 

A befőttes üvegeket lezárjuk...

7. 

...szükség esetén egy kés tompa oldalával végigmegyünk a fedő szélein, hogy jobban zárjanak.

8. 

Befőző edényben 90°C-on kb. 5 percig befőzzük. A forró poharakat óvatosan kiszedjük és egy pokrócba/takaróba csomagoljuk, majd hagyjuk lehűlni.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

befőzési tartósítószer keverék100gramm
ecet½liter
kapor-
kosszarv paprika100gramm
kristálycukor200gramm
uborka kompót3kilogramm
víz1.75liter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés