szakacsreceptek.hu

Mákos nudli

Mákos nudli

    

Ma leginkább cukros mákkal megszórva vagy pirított, édes zsemlemorzsával összeforgatva ismerjük, de régen sósan is kedvelt volt, kis olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolva,

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya400gramm
búzadara160gramm
porcukor1evőkanál
rétesliszt20gramm
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj30gramm
őrölt mák4evőkanál

1. 

burgonya 400 gramm

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

2. 

A krumplit lágyra lereszeljük.

3. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 160 gramm   1 csipet

Hozzáadunk egy tojást, búzadarát és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk.

4. 

rétesliszt 20 gramm

Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

5. 

A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

6. 

Vizet forrni teszünk egy lábasba, enyhén megsózzuk, mikor már lobog a víz, beletehetünk egy adag tésztát. Rátesszük a fedőt. Akkor van kész, ha a felszínre úsznak.

7. 

A megfőtt nudlikat egy tálba szedjük, és egy kevés forró zsírt vagy olajat öntünk rá.

8. 

őrölt mák 4 evőkanál  porcukor 1 evőkanál  vaj 30 gramm

Cukorral elkevert mákkal megszórjuk, és összekeverjük leöntjük olvasztott vajjal és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés