Ma leginkább cukros mákkal megszórva vagy pirított, édes zsemlemorzsával összeforgatva ismerjük, de régen sósan is kedvelt volt, kis olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolva,
recept,recept fotó,burgonya,őrölt mák,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Főzőcske
Adag
2
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
2.
A krumplit lágyra lereszeljük.
3.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 160 gramm • só 1 csipet
Hozzáadunk egy tojást, búzadarát és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk.
4.
rétesliszt 20 gramm
Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.
5.
A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.
6.
Vizet forrni teszünk egy lábasba, enyhén megsózzuk, mikor már lobog a víz, beletehetünk egy adag tésztát. Rátesszük a fedőt. Akkor van kész, ha a felszínre úsznak.
7.
A megfőtt nudlikat egy tálba szedjük, és egy kevés forró zsírt vagy olajat öntünk rá.
Jó étvágyat!
burgonya | 400 | gramm | |
búzadara | 160 | gramm | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 20 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
őrölt mák | 4 | evőkanál |