szakacsreceptek.hu

Mákos nudli

Mákos nudli

    

Ma leginkább cukros mákkal megszórva vagy pirított, édes zsemlemorzsával összeforgatva ismerjük, de régen sósan is kedvelt volt, kis olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolva,

recept,recept fotó,burgonya,őrölt mák,Édes ételek,Szezonális receptek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

burgonya 400 gramm

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

2. 

A krumplit lágyra lereszeljük.

3. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 160 gramm   1 csipet

Hozzáadunk egy tojást, búzadarát és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk.

4. 

rétesliszt 20 gramm

Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

5. 

A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

6. 

Vizet forrni teszünk egy lábasba, enyhén megsózzuk, mikor már lobog a víz, beletehetünk egy adag tésztát. Rátesszük a fedőt. Akkor van kész, ha a felszínre úsznak.

7. 

A megfőtt nudlikat egy tálba szedjük, és egy kevés forró zsírt vagy olajat öntünk rá.

8. 

őrölt mák 4 evőkanál  porcukor 1 evőkanál  vaj 30 gramm

Cukorral elkevert mákkal megszórjuk, és összekeverjük leöntjük olvasztott vajjal és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

burgonya400gramm
búzadara160gramm
porcukor1evőkanál
rétesliszt20gramm
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj30gramm
őrölt mák4evőkanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés