szakacsreceptek.hu

Lágy szilvásbukta

     

Finom kis sült bukták édes lekvárral töltve.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Kelt tészta

rétesliszt 1000 g  kristálycukor 80 g  tyúk tojás 1 db  zsírszegény tej 1,5% 400 ml

A lisztbe cukrot szórunk, majd hozzáadjuk a tojást és tejet.

Kelt tészta

2. 

vaj 125 g

Hozzáöntjük a lehűlt olvasztott vajat.

3. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  friss élesztő 42 g  kristálycukor 20 g  rétesliszt 20 g

A végén hozzáöntjük a kovászt, amelyet meleg tejből, cukorból és lisztből készítünk.

Kovász

4. 

finomliszt 20 g

A tésztát jól összedolgozzuk, megszórjuk sima liszttel, és letakarva kelni hagyjuk.

5. 

finomliszt

Kelés után a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk, kb fél cm vastagra. A másik tésztát szintén ezzel a módszerrel dolgozzuk ki.

6. Töltjük

szilvalekvár

A kinyújtott tésztát kisebb négyzet alakú lapokra vágjuk. Minden lap közepére teszünk egy adag szilva lekvárt, és összehajtjuk őket.

Töltjük

7. 

A buktákat megfordítjuk a lezárt oldalával lefelé, és kézzel lágyan gömb alakúra formáljuk.

8. 

napraforgó olaj

A buktákat egy olajjal kikent tepsibe elhelyezzük (a lezárt rész maradjon lefelé). A buktákat egymástól kis távolságra elhelyezzük. Az oldalukat megkenjük olajjal.

9. 

Majd minél szorosabban egymás mellé helyezzük.

10. Sütés

Az így elhelyezett buktákat előmelegített sütőben 25 - 30 percig 170 °C-on sütjük.

Sütés

11. 

zsírszegény tej 1,5%  kristálycukor  rum

Sütés után a buktákat még forrón megkenjük tejjel, amelybe cukrot olvasztottunk el. A tejbe adhatunk egy kis rumot is.

12. 

vaníliacukor  porcukor

Amikor a tejet a bukták magukba szívták, még megszórjuk vanília és porcukor keverékkel. Csak kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés