Sült túrós palacsinta.
A legfinomabb túrós palacsinta, amelyet valaha is kóstoltam. Igaz, hogy kell hozzá egy kis idő meg türelem, de megéri!
recept,recept fotó,tyúk tojás,tyúk tojás,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,főzőtejszín,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
kristálycukor | 5 | evőkanál | |
szódavíz | 100 | milliliter | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 24 | gramm | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
1. A palacsinta elkészítése
finomliszt 200 gramm • só 1 csipet • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • szódavíz 100 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál
Simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 15 percet pihentetjük,
2.
Palacsintát sütünk belőle. A tepsit minden egyes palacsinta előtt megkenjük olajjal vagy vajjal.
3. A túrós töltelék elkészítése.
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • vaníliacukor 24 gramm
A túrót alaposan összekeverjük a cukorral és a vanília cukorral.
4.
vaníliás puding -por 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Pudingot főzzünk és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt összekeverjük a túróval.
5.
Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük.
6.
A palacsintákat, kissé egymásra csúsztatva-támasztva rakjuk a sütőlapra.
7. Öntet.
főzőtejszín 200 milliliter • tyúk tojás 1 darab • kristálycukor 2 evőkanál
Az öntethez (botmixerrel) simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a tejszínt és adhatunk hozzá egy kevés lereszelt citrom héjat is.
8.
A palacsinták tetejére locsoljuk.
9.
Forró sütőben 200°C aranybarnára sütjük 15 percig.
10.
A kedvenc gyümölccsel tálaljuk.
Jó étvágyat!