szakacsreceptek.hu

Sült túrós palacsinta.

    

A legfinomabb túrós palacsinta, amelyet valaha is kóstoltam. Igaz, hogy kell hozzá egy kis idő meg türelem, de megéri!

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt200gramm
főzőtejszín200milliliter
kristálycukor5evőkanál
szódavíz100milliliter
1csipet
tyúk tojás3darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaníliacukor24gramm
vaníliás puding -por20gramm
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

1. A palacsinta elkészítése

finomliszt 200 gramm   1 csipet  tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  szódavíz 100 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál

Simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 15 percet pihentetjük,

A palacsinta elkészítése

2. 

Palacsintát sütünk belőle. A tepsit minden egyes palacsinta előtt megkenjük olajjal vagy vajjal.

3. A túrós töltelék elkészítése.

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  vaníliacukor 24 gramm

A túrót alaposan összekeverjük a cukorral és a vanília cukorral.

A túrós töltelék elkészítése.

4. 

vaníliás puding -por 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

Pudingot főzzünk és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt összekeverjük a túróval.

5. 

Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük.

6. 

A palacsintákat, kissé egymásra csúsztatva-támasztva rakjuk a sütőlapra.

7. Öntet.

főzőtejszín 200 milliliter  tyúk tojás 1 darab  kristálycukor 2 evőkanál

Az öntethez (botmixerrel) simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a tejszínt és adhatunk hozzá egy kevés lereszelt citrom héjat is.

Öntet.

8. 

A palacsinták tetejére locsoljuk.

9. 

Forró sütőben 200°C aranybarnára sütjük 15 percig.

10. 

A kedvenc gyümölccsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés