szakacsreceptek.hu

Házi diós csík

    

A tészta csíkokat nem csak a gyerekek szeretik, hanem a felnőttek is.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
darás liszt500gramm
dió250gramm
finomliszt0
porcukor-
¼teáskanál
-
tyúk tojás1darab
vaj80gramm
víz200milliliter
víz-

1. 

darás liszt 500 gramm  víz 200 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ¼ teáskanál

Lisztből, langyos vízből tojásból és sóból tésztát készítünk. A tészta eleinte egy kicsit lágyabb lesz, de ezért 15 percig állni hagyjuk, hogy keményebb legyen. Több lisztet nem rakunk hozzá.

2. 

finomliszt

A tésztát egy liszttel meghintett gyúrólapra helyezzük, és jól megnyomkodjuk.

3. 

finomliszt

A tészta felét liszttel meghintett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A tésztát a nyújtás alatt forgatjuk, és mindig az alját meghintjük liszttel. A tészta így jól kidolgozható, szilárd és rugalmas.

4. 

finomliszt  víz 

A tészta végeit levágjuk, és vastagabb csíkokra vágjuk. A tetejét meghintjük liszttel és kicsit száradni hagyjuk, amíg felforr a lábasban a víz, melyben 4 liter vízre egy teáskanál só van.

5. 

A vastag csíkokat egymásra rakjuk, és egy kés segítségével csíkokat vágunk belőle.

6. 

A szétvágott csíkokat szétszedjük. Könnyen elválnak egymástól.

7. 

A csíkokat sós vízben 7 percig főzzük a forrástól számítva.

8. 

Majd leszűrjük és leöntjük meleg vízzel. Lecsepegtetjük, és egy tálba helyezzük.

9. 

vaj 80 gramm

Felengedett vajjal leöntjük. A lezárt tálat dunna (párnák) közé helyezzük, hogy ne hűljön ki, amíg kidolgozzuk a tészta másik felét. Majd az elkészített tésztát hozzáadjuk az elkészített tészta első feléhez, és összekeverjük. A megadott adagból kb 1 kg főtt tésztát kapunk.

10. 

dió 250 gramm  porcukor

A diót ledaráljuk, és cukorral (ízlés szerint) hozzáadjuk a tésztához.

11. 

Tálban jól összekeverjük.

12. 

Egy kiskanál savanyúbb lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés