szakacsreceptek.hu

Almás felfújt fahéjas habbal

Almás felfújt fahéjas habbal

    

Közkedvelt teljes kiőrlésű felfújt, teli egészséges almával és egy jó nagy adag fehérje habbal.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 4darab
fahéj, őrölt2teáskanál
kristálycukor3evőkanál
porcukor2evőkanál
porcukor80gramm
teljes kiőrlésű péksütemény280gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%400milliliter
tojásfehérje6darab
tojássárgája4darab
vaj-
vaj50gramm

1. 

teljes kiőrlésű péksütemény 280 gramm

Négy darab teljes kiőrlésű kiflit szeleteljünk fel három részre hosszában.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm

Egy hosszabb tálkában összekeverjük a tejet, tojássárgákat és a cukrot.

3. 

vaj

Egy mélyebb sütőedényt jól vastagon kivajazzunk.

4. 

A kifliket egymás után bemártjuk a tejbe...

5. 

...és a sütőedény aljára egy sorba rakjuk.

6. 

alma  2 darab

Az almákat megmossuk, és lereszeljük együtt a héjával.

7. 

kristálycukor 1.5 evőkanál

Az almát a kiflikre rakjuk. Megszórjuk cukorral...

8. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál

....és fahéjjal.

9. 

alma  2 darab  kristálycukor 1.5 evőkanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál

Ezután rá rakjuk a tejbe mártott kiflik másik felét, és újra almát, cukrot és fahéjat rakunk rá.

10. 

Rá tesszük az utolsó réteg kiflit, és leöntjük a megmaradt tejjel.

11. 

vaj 50 gramm

A tetejére vajat reszelünk.

12. 

Az egészet lefedjük alufóliával és 30 percig sütjük 180°C hőfokon.

13. 

tojásfehérje 6 darab  porcukor 2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

14. 

A habot egyenletesen rávisszük a felfújtra...

15. 

...és további 10 percig még sütjük.

16. 

Miután egy kicsit kihűlt, felszeleteljük. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés