Almás felfújt fahéjas habbal
Közkedvelt teljes kiőrlésű felfújt, teli egészséges almával és egy jó nagy adag fehérje habbal.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű péksütemény,alma ,alma ,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,Édes ételek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 4 | darab | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
teljes kiőrlésű péksütemény | 280 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 50 | gramm |
Recept
1.
teljes kiőrlésű péksütemény 280 gramm
Négy darab teljes kiőrlésű kiflit szeleteljünk fel három részre hosszában.
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm
Egy hosszabb tálkában összekeverjük a tejet, tojássárgákat és a cukrot.
4.
A kifliket egymás után bemártjuk a tejbe...
5.
...és a sütőedény aljára egy sorba rakjuk.
9.
alma 2 darab • kristálycukor 1.5 evőkanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál
Ezután rá rakjuk a tejbe mártott kiflik másik felét, és újra almát, cukrot és fahéjat rakunk rá.
10.
Rá tesszük az utolsó réteg kiflit, és leöntjük a megmaradt tejjel.
12.
Az egészet lefedjük alufóliával és 30 percig sütjük 180°C hőfokon.
13.
tojásfehérje 6 darab • porcukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
14.
A habot egyenletesen rávisszük a felfújtra...
15.
...és további 10 percig még sütjük.
16.
Miután egy kicsit kihűlt, felszeleteljük. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.
Jó étvágyat!