RECEPTEK

Almás felfújt fahéjas habbal

Almás felfújt fahéjas habbal

Közkedvelt teljes kiőrlésű felfújt, teli egészséges almával és egy jó nagy adag fehérje habbal.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű péksütemény,alma ,alma ,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,Édes ételek,Gluténmentes

Édes ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 4darab
fahéj, őrölt2teáskanál
kristálycukor3evőkanál
porcukor2evőkanál
porcukor80gramm
teljes kiőrlésű péksütemény280gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%400milliliter
tojásfehérje6darab
tojássárgája4darab
vaj-
vaj50gramm

 

Recept

1. 

teljes kiőrlésű péksütemény 280 gramm

Négy darab teljes kiőrlésű kiflit szeleteljünk fel három részre hosszában.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm

Egy hosszabb tálkában összekeverjük a tejet, tojássárgákat és a cukrot.

3. 

vaj

Egy mélyebb sütőedényt jól vastagon kivajazzunk.

4. 

A kifliket egymás után bemártjuk a tejbe...

5. 

...és a sütőedény aljára egy sorba rakjuk.

6. 

alma  2 darab

Az almákat megmossuk, és lereszeljük együtt a héjával.

7. 

kristálycukor 1.5 evőkanál

Az almát a kiflikre rakjuk. Megszórjuk cukorral...

8. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál

....és fahéjjal.

9. 

alma  2 darab  kristálycukor 1.5 evőkanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál

Ezután rá rakjuk a tejbe mártott kiflik másik felét, és újra almát, cukrot és fahéjat rakunk rá.

10. 

Rá tesszük az utolsó réteg kiflit, és leöntjük a megmaradt tejjel.

11. 

vaj 50 gramm

A tetejére vajat reszelünk.

12. 

Az egészet lefedjük alufóliával és 30 percig sütjük 180°C hőfokon.

13. 

tojásfehérje 6 darab  porcukor 2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

14. 

A habot egyenletesen rávisszük a felfújtra...

15. 

...és további 10 percig még sütjük.

16. 

Miután egy kicsit kihűlt, felszeleteljük. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés