Almás felfújt fahéjas habbal
![Almás felfújt fahéjas habbal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002000/img_hu_4x3/almas-felfujt-fahejas-habbal_00180.jpg)
Közkedvelt teljes kiőrlésű felfújt, teli egészséges almával és egy jó nagy adag fehérje habbal.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű péksütemény,alma ,alma ,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,Édes ételek,Gluténmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 4 | darab | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
teljes kiőrlésű péksütemény | 280 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 50 | gramm |
Recept
1.
teljes kiőrlésű péksütemény 280 gramm
Négy darab teljes kiőrlésű kiflit szeleteljünk fel három részre hosszában.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7358.jpg)
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm
Egy hosszabb tálkában összekeverjük a tejet, tojássárgákat és a cukrot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7361.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7362.jpg)
4.
A kifliket egymás után bemártjuk a tejbe...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7365.jpg)
5.
...és a sütőedény aljára egy sorba rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7367.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7369.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7378.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7381.jpg)
9.
alma 2 darab • kristálycukor 1.5 evőkanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál
Ezután rá rakjuk a tejbe mártott kiflik másik felét, és újra almát, cukrot és fahéjat rakunk rá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7383.jpg)
10.
Rá tesszük az utolsó réteg kiflit, és leöntjük a megmaradt tejjel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7385.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7389.jpg)
12.
Az egészet lefedjük alufóliával és 30 percig sütjük 180°C hőfokon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7391.jpg)
13.
tojásfehérje 6 darab • porcukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7396.jpg)
14.
A habot egyenletesen rávisszük a felfújtra...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7399.jpg)
15.
...és további 10 percig még sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7405.jpg)
16.
Miután egy kicsit kihűlt, felszeleteljük. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002000/small/IMG_7409.jpg)
Jó étvágyat!